PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 61131
6,3 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

Naprawdę nie wiem czym ludzie się tak podniecająco i nazywają ten film "najstraszniejszym horrorem", dla mnie był strasznie nudy i wcale nie taki straszny, typowe jump scary i nic więcej. Jedyna w miarę straszna scena to ta w hotelu na drabinie.

ocenił(a) film na 8
xo_Dreamer_xo

To co lepszego? Bo z horrorów mnie nic nie wzrusza tak jak w miarę ruszył mnie ten

ocenił(a) film na 5
AdrianQ

Spróbuj Death whisperer 1 i 2 albo Lament :) nie pożałujesz!

xo_Dreamer_xo

To dlaczego po obejrzeniu tego filmu nadal śpisz z mamą?

ocenił(a) film na 9
xo_Dreamer_xo

Myślę, że istotą filmu nie było straszenie ludzi ale opowiedzenie konkretnej historii o niesprawiedliwości, ludzkiej krzywdzie, żalu, szukaniu odkupienia, a element horroru narodził się mimowolnie. Niektóre momenty są straszne, ale osobiście doceniłem ten film dlatego że przeciągnął mnie poprzez szereg sprzecznych ze sobą emocji. Zagadka klątwy jaka doskwiera głównym bohaterom jest po prostu ciekawa, a rozwikłanie jej i zakończenie filmu oglądało się z zainteresowaniem. To jest porządny horror, ale niekoniecznie jako straszydło, ale bardziej jako smutna, dobrze napisana opowieść.

ocenił(a) film na 9
xo_Dreamer_xo

bo to jest najstraszniejszy horror. od kiedy obejrzałem shutter'a do tej pory nie widziałem nic straszniejszego a mamy 2025