Ten film to totalne dno. Poleciałam do kina z dusza na ramieniu. W oczekiwaniu na film mało nie zemdlałam ze strachu, a jak przyszło co do czego to nie mogłam uwieżyć, że wydałam 13 złotych na taką szmirę. Fakt skończył się nieprzewidywalnie. Nigdy bym nie wpadła, że ona siedzi tam gdzie siedzi, ale w ogóle nie było straszne! I wiedziałam, że tam na górze ona gnije w łóżku:/. Czekam na jakiś horror który sprawi, że będę się bała wyjść z kina. Poszłam na Mgłę i bardziej się uśmiałam, niż wystraszyłam... Poczekam do 24 marca, może OSZUKAĆ PRZEZNACZENIE 3 da mi w kość? KREW ZA KREW.
W takim razie (jak dla mnie) jesteś super odważną dziweczyną !!! Ja jestem , że tak powiem BOJNA DU...A :-) i ten film był dla mnie baaaaardzo straszny. Gratuluje odwagi i pozdrawiam
zgadzam sie - totalne dno , nic strasznego przewidywalny, zero ambicji, denni aktorzy... co w tym filmie moglo sie podobac ???
Jeśli Shutter jest dla ciebie totalnym dnem to wymień przynajmniej 5 horrorów , które owym dnem nie są, bo jestem bardzo ciekawy twojego gustu.
ludzie poprostu pierdoloą strasznie. Nie wiem jak mozna ten film nazwac nie straszny. Myslalem ze umre jak go ogladałem. A tak pozatym towiekszosc ludzi co mowi ze jest nie straszny oglada go przy piwie z przyjaciółmi lub w kinie sie rzucaja popcornem. NIE ZNACIE SIE LUDZIE I TYLE. ogladnicie sami w domu. Gwarantuje zawał serac tych chorych na serce. A reszta niech ogląda Jason X. Zajebisty amerykański Horror.
Dla mnie to tam japońskie filmy ogólnie są bardzo straszne. A Shuttera oglądałam wczoraj i nadal umieram ze strachu.
Oglądałem Shuttera na kompie w dobrych warunkach i kilka razy się wzdrygnąłem i jeśli chodzi o straszenie to wypada b.dobrze. Jak do tej pory to horror który dał mi najmocniejsze wrażenia. Od teraz kolejne horrory oceniam wg Shuttera. Ogladałem wczoraj 2 części One Missed Call i się baaardzo rozczarowałem, wcale się nie przestraszyłem a czytałem że może nastraszyć
Po prostu się nie znacz... Uważam, że ten film był najlepszym horrorem, jaki dotychczas obejrzałam, a jestem zagorzałą fanką tego typu filmów i bardzo dużo ich widzialam. Po prostu genialny, zaskakujący, straszny, makabra... A jeśli liczysz na Oszukać Przeznaczenie 3, to się przeliczysz. Film, owszem, świetny, ale nie dałabym go do kategorii HORROR, bo nie ma w nim nie strasznego. Gorąco polecam "Widmo"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
No, no, Martuś, skoro uważasz się za TAKĄ znawczynię horroru, to ciekawa jestem, co Ty za horrory oglądałaś, że ten akurat tak wysoko cenisz.
Dla mnie ten film to owszem, sprawnie zrealizowany, ale jednak wtórny straszak wykorzystujący japońską konwencję horroru o duchach, z nieśmiertelną (sic!) zmorą o długich, czarnych włosach, gustującą w środowisku wodnym i dyszącą żądzą zemsty. Ale to już było....
Co za bzdury. Horrory ogladam od wielu lat i The Shutter cenie sobie wysoko. Ba - to jeden z najstraszniejszych horrorów jakie widzialem, a jakas glupia pinda wchodzi sobie na forum i wygaduje glupoty, oczekujac, ze nedzny amerykanski thrillerek (który nie jest nawet horrorem) pt. "Oszukac przeznaczenie" przestarszy ja bardziej. Dziewczynko - przykro mi ze film zawiodl twoje oczekiwania, ale jesli dla ciebie "Oszukac przeznaczenie" ma byc horrorem to sadze ze twoje wiedza na temat tego gatunku jest marna.
do autorki: film jest fajny, nie na zasadzie straszenia, ale mnie przynajmniej takie filmiki niezle bawia i relaksuja-jakas odskocznia od filmow gore ktore na codzien ogladam i innych azjatyckich produkcji. Wiesz, po co dziewczyny na ten (denny twoim zdaniem) film chodza? Bo gra tam Ananda zajebista dupa jednym słowem i o to wlasnie chodzi, zeby sobie fajnego faceta poogladac a nie zeby sie bac (lol) No i ja jeszcze bardzo lubie Tajlandie, wiec to dodatkowy plusik:)
...mimo to uwazam ze filmik mimo swej wtornosc ijest zgrabnie zrealizowany, nie mam zastrzezen do niego, a jezeli chodzi o filmy to ogladam tylko dwa typy filmow:
* azjatyckie horrory i gore (glownie Hideshi Hino, Takashi Miike, Hideo Nakata i wspanialy Kim Jee-woon)
2 filmy Lyncha, Bergmana, Kubricka, Greenawaya i Almodovara
Ananda to naprawde zajebisty towarek!
Na tym zakoncze swa wypowiedz. :]