PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60985
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

Gniot

ocenił(a) film na 1

Słaby, przerażająco wtórny, głupawy i absolutnie nie straszny film. Kolejny klon w japońskim stylu ani przez chwilę nie zaskakuje, fabuła jest słaba i przewidywalna, a efekty wizualno - dźwiękowe mające wywołac w zamierzeniu strach budzą uśmiech politowania. Na przykład oglądając scenę na drabinie nie wiedziałem czy jest to poważna scena, czy może ktoś postanowił w środku filmu umieścic parodię japońskich horrorów. Ogólnie film naprawdę słaby i po prostu szkoda czasu, chyba,że ktoś lubi oglądac to smo po raz 1000 albo nie oglądał jeszcze żadnego japońskiego "horroru"
Dla mnie gnot. Amen

ocenił(a) film na 10
blaz1984

Dziwi mnie Twoja, tak bardzo niska ocena. Moim zdaniem to akurat najlepszy horror jaki dotąd widziałem. Jak Ciebie nie przestraszyła żadna scena w tym filmie to chyba oglądałeś go bez głosu, albo strasznie cicho :). Można się zgodzić tylko z tą kwestią, że ileż można powielać ten pomysł z dziewczynką-duchem. Ok, tyle, że w tym filmie wyszło to NADZWYCZAJ dobrze, i inne "Klątwy" czy "Ringi" się chowają.
pozdro.

ocenił(a) film na 3
blaz1984

Wiem czemu u Ciebie emate91 taka wysoka ocena :

Jesteś w średniej wieku osób którym ten film się spodobał.

A osoby które urodziły w latach 80 i wcześniej dają niskie oceny, bo ten film w realu to totalna żenada !!!!

ocenił(a) film na 9
adorixon

Taaak...i mówi to człowiek, który "Zmierzch" uznaje za horror, który mógłby polecić miłośnikowi horroru. Przecież to właśnie "Zmierzch" jest podręcznikowym przykładem skoku na kasę i rozsławienia książki i pod żadnym względem nie jest to film dobry, a tym bardziej horror. Podobać się może co najwyżej nastoletnim dziewczynom.
Jesteś dziwny...

ocenił(a) film na 3
GHX03

Widzę że użytkownik GHX03 nie posiada odpowiednich wiadomości na temat Sagi Zmierzch i wypisuje tu jakieś głupoty. Tak więc saga Zmierzch Zaćmienie , oraz Saga Zmierzch Księżyc W Nowiu są zaliczane do gatunków horror , romans: Proszę sprawdzić osobiście jak się nie jest w temacie...

http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Za%C4%87mieni...

http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22+Ksi%C4%99%C5%...

A po za tym polecam sagę zmierzch osobom które nie mają skończonego 16 - roku życia , lub są kobietami.

Jak możesz powiedzieć że jestem dziwny skoro mnie nie znasz ? Najpierw raczej należy sprawdzić konkretne informacje na jakiś temat a potem się tutaj udzielać .... Taka dobra rada !