PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 61012
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo
ocenił(a) film na 8
Nyna90

Inny :p naprawdę trzyma w napieciu

ocenił(a) film na 8
Riiko

Nie widziałam "Klątwy" japońskiej tylko amerykańską- podobała mi się bardzo. "Widmo" produkcji USA jest skandalicznie słabe, wszystkie momenty, w których widz mógłby się przerazić są zmasakrowane na sceny komiczne.

Przykład? W Shutter jest taka fajna scena, gdzie koleś mówi do dziewczyny, przekonany, że właśnie weszła do pokoju, w którym on był, chociaż wcale się nie odwracał. Dzwoni telefon i w odzywa się ona. I wtedy to przerażenie w jego oczach, to napięcie, no bo kurczę, co to było z nim w tym pokoju :P
A teraz ta sama scena w amerykańskiej wersji. Są w pokoju, on się odwraca, a duch siedzi na krześle i mucha wychodzi mu spod powieki. Słabe, obrzydliwe, robienie ze sceny farsy, na siłę próbując uczynić ją straszną.

ocenił(a) film na 10
Nyna90

Dla mnie lepsze, znacznie lepsze. Klątwa Ju On też doskonała ale wyłącznie w wersji japońskiej bo amerykańska spaprana i zinfantylizowana jak zwykle.

Widmo ma w sobie coś więcej. Ma w sobie takie coś, że mam ciarki na plecach gdy o tym myślę, nie miałem takiego czegoś w stosunku do żadnego innego horroru. Widziałem do tylko raz i więcej nie chcę, żeby czasem w sobie nie obalać legendy :D

Także tylko Ju On może konkurować z Widmem, ale jednak ten drugi lepszy i rzeczywiście straszy. To nie są jakieś piły łańcuchowe i obrzydliwe obcinanie rąk.
Makabra rozgrywa się w umyśle opętanego bohatera..brr

Nyna90

Co do pytania..Wedlug mnie o niebo lepsze niz klątwa.

użytkownik usunięty
Nyna90

Zdecydowanie