OGRONY SPOILER!!!
JAk to właściwie jest z Natre? kiedy ona umarła? no bo jej matka mówi, że popełniła samobójstwo skacząc z dachu, czyli logicznie jej dusz apowinna dręczyć Tun'a właśnie po tym wydarzeniu. Idąc tym tokiem myslenia, kogo oni potrącili wtedy na ulicy? Jest sporo nie ścisłości odnośnie Natre...
Ha ! No właśnie. Cieszę się, że też to ktoś zauważył. Dałem takie samo pytanie na tym forum jakis czas temu bo miałem te same spostrzeżenia - kogo potrącili; ale nikt nie dał mi racjonalnej odpowiedzi. Właściwie to była jedna odpowiedź - że potrącili Natre, no ale ona juz wcześniej się zabiła. Ja podejrzewam , że to może być nieścisłość albo że potrącili ducha. Na ducha przemawia wg. mnie to , że nastepnego dnia policja nie znalazła żadnego ciała.
Pozdro
ducha potrącili, bo przecież później jak po scenie w łazience pojawiła się ta Natre i wpadli w poślizg to już na pewno nie żyła... i to także był duch...
mnie się wydaje, że ten duch po prostu im się pokazał na tej drodze a oni wcale w nic nie uderzyli.
To skąd w następnych scenach (ich samochodu) widać uszkodzoną maskę? a konkretniej reflektor? Gdy w nią uderzali było widać jak się "wbija"
PS. ja mówie o tej scenie na początku ;)
Moim zdaniem było tak: Natre została porzucona przez Tuna i zgwałcona przez jego kolegów, potem popełniła samobójstwo skacząc z dachu i chwilę później jej duch pojawił się na drodze...
Hmm, chyba nie, bo ona zabiła się sporo wcześniej. Zauważ , że jej zwłoki wykazują daleko posunięty rozkład
Chyba masz rację. Chodzi Ci pewnie o tę scenę jak znaleźli jej zwłoki w łóżku... No to sama już niewiem. Była scena, że ona podcinała sobie żyły. Dobra poddaję się :P Może ktoś w końcu na to wpadnie :)
a ja nie wiem o co chodzi w scenei, kiedy jadą samochodem, zatrzymują się przy jakichś pamiątkach i pytają gdzie jest dom Natre. czemu to dziecko tak na niego patrzyło? wage rozumiemm, bolący kark tez, ale nei wiem, czemu ten chłopiec tak na niego patrzył
własnie..hmmm?:/moze on zobaczył w tym chłopcu Natre?(tzn jej ducha)a ten stłuczony samochów,to chyba dlatego,że oni "niby"ja potrącajac wjechali w jakiś znak potem:]
Jak dobrze zapamiętałem, ale nie jestem pewien, to było to wytłumaczone tym, że dzieci są wrażliwsze i widzą więcej. I ten chłopiec chyba widział albo wyczuwał "duszę na ramieniu" :)
Podobno małe dzieci, potrafią widzieć duchy, więc możliwe, że chłopczyk ją zauważył, albo przynajniej wyczuł coś niepokojącego.
A z tym całym potrąceniem Natre sprawa jest prosta. Natre została skrzywdzona i przez Tunna i jego kolegów więc zaczeła się mścić. Od czasu jej zgwałcenia minęło sporo czasu (jak na moje oko to jakieś 5 lat). Ja myślę, że jej duch przez ten okres czasu, przebywał w pewnego rodzaju czyśccu i nie mógł mieć dostępu do świata żywych. Bo przecież nigdzie nie jest powiedziane, że duch ma 'dać o sobie znać' tuż po smierci. Świat zmarłych jest nam całkowicie obcy i nie mamy do niego wglądu. Możemy jedynie przypuszczać.
Przeciez to logiczne. Natre zabiła się skaczac z dachu. A "potrącili" jej ducha. Czytałam, że ktoś tam jeszcze sie pytał, skad w takim razie wgniecenie w samochodzie? A nie było sceny gdzie służba drogowa mówiła o "kims" kto jechał po pijaku i uderzył w tabloid??
Film super, własnie jestem po obejrzeniu iiiii boje sie isc spac. xDD
"Od czasu jej zgwałcenia minęło sporo czasu (jak na moje oko to jakieś 5 lat). Ja myślę, że jej duch przez ten okres czasu, przebywał w pewnego rodzaju czyśccu i nie mógł mieć dostępu do świata żywych. Bo przecież nigdzie nie jest powiedziane, że duch ma 'dać o sobie znać' tuż po smierci."
w takim razie wyglada na to, ze sie jednak nie wyczyscila w tym czysccu przez te 5 lat :D