PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106029}

Siła strachu

Hide and Seek
2005
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 49983
5,4 11 krytyków
Siła strachu
powrót do forum filmu Siła strachu

Moja siostra wybrala sie na ten filmik do kina...polcila mi go wiec sobie sciagnelam i okazalo sie,ze ta wersja inaczej sie zakonczyla...czy ktos to tez moze zauwazyl albo wiec cos na ten temat...interesujace ;)
& ciekawe w jakim celu..a moze przypadkowo ;P

ocenił(a) film na 8
naudis

hmmm.. pierwsze słysze ze są 2 zakończenia. a czym się rożnią?

użytkownik usunięty
WISZU

Emily na końcu nie trafia do psychiatryka.

ocenił(a) film na 8

już myslałem, że to jakaś znacząca różnica... jesli tylko tym się różnią to niewiele. ale nie wiem dlaczego mieli by robic dwa różne zakonczenia...

ocenił(a) film na 5
WISZU

Bo jest znaczna różnica. trzeba tylko wiedzieć jakie było to drugie zakończenie. Prawdopodobnie doczekamy się kontynuacji filmu. Sam zobacz.
"No więc odpowiem. Byłam w kinie na "Sile strachu", która zakończyła się w następujący sposób. Dziewczynka zamieszkała z byłą przyjaciółką tatusia, tą panią z psychiatryka (pracowała tam, nie mieszkała :p) Zbierała się do szkoły, ale wcześniej narysowała rysunek. Przedstawiał on ową przyjaciółkę i samą Emily. Był tylko jeden szkopół. Dziewczynka narysowała sobie dwie główki. :)"

Tak to ujęłam w komentarzu na moim blogu. według mnei daje dużo do myślenia.

ocenił(a) film na 6
WISZU

Pewnie żeby mieli co wcisnąć do wydania DVD :)

użytkownik usunięty

własnie w tej mojej internetowej wersji trafia..nie wiem czy do psychiatryka ale jest trzymana w zamknieciu;)..i na tym sie film konczy...a wersji kinowej mieszka z Katherine i niby jest wszystko okay ale.... kto widzial jakie zakonczenie??

ja bylam w kinie i skonczylo sie ze dziewczyna byla w zamknieciu,nic mi nie wiadomo o 2 glowach.ale moze ten rysunek mozna zinterpretowac tak-dziecko zarazilo sie choroba od taty i teraz ona bedzie miala rozdwojenie jazni lub tez ona od poczatku byla wygieta i wymyslila sobie czarliego a 3 rozwiazanie-moze wyrosnie jej 2 glowa:]

ocenił(a) film na 8
Baby_Firefly

rozdwojeniem jaźni to sie "zarazić" nie mogło jak juz to "odziedziczyc" :)) to taka uwaga techniczna. Ale to rzeczywiscie jest duza różnica miedzy tymi zakończeniami. Ja oglądalem tą z psychiatrykiem ... Mysle ze ta z rysunkiem dwóch głów to lepsze zakonczenie które daje furtke na kontynuacje. Zapewne w drugiej czesci to ona bedzie miala rozdwojenie jaźni...

WISZU

Furtką do kolejnej części jest tylko kasa, jaką zgarnął ten film o budżecie 30 mln usd... Z niezłym - ok 22 mln - choć w USA nowsze filmy, tak 'mają' (podobny wynik np. 'Elektra', która okazała się jeszcze większą klapą) otwarciem zarobił 82 mln.

Te zakończenia:

In Paris, France, the film has been shown in two different prints, each with its own ending. In one of them, the film ends with Emily/Fanning being tucked in by Katherine/Janssen in what seems to be initially Katherine's home but is in fact a psychiatric hospital. In the other print, the final scene shows Emily being in fact at Katherine's place, not in a hospital, where she is drawing a two-headed picture of herself (thus illustrating her own schizophrenia, of course). I can't stress enough the fact that those are different endings on different prints, not alternate endings on the same print: each of them precedes the end credits, at the end of which the prints are over. I know that alternate endings are common, especially with thriller movies, but this is done in general to have more options or to mislead eventual indiscretions about the film. It is to my knowledge an absolute first that a movie has been shown with parallel alternate endings in movie theaters.

użytkownik usunięty
Baby_Firefly

to ciekawe, pierwszy raz słyszę,żeby film w kinie miał dwa różna zakończenia. Kiedy i gdzie widziałaś tę wersje z psychiatrykiem? Ja byłam 24 03. w Heliosie w Katowicach i była wersaj z 2 główkami.

ocenił(a) film na 8

wersje z psychiatrykiem mam na płycie.. to nie jest jedyny przykład filmu z kilkoma zakończeniami ;)

użytkownik usunięty
WISZU

hejka, ja widzialam na kompie wersje z zakonczeniem, gdzie dziewczynka znajduje sie w szpitalu psychiatrycznym. Dziewczynka mowi do tej zaprzyjaznionej pani: "Czy moglabys mi zostawic drzwi otwarte?" A ona na to: " Kochanie, wiesz, ze nie moge"... dziewczynka znowu sie boi...
Ale ta wersja z dwoma glowkami tez musi byc interesujaca... pozdro

użytkownik usunięty

fajnie, ja bylem w Rzeszowie w kinie Helios i tam film konczyl sie wlasnie tą sceną w psychiatryku :) widac do Polski do kin tez trafily dwie wersje filmu :)

ocenił(a) film na 8

to jeszcze nic.. film "Goodsend" ma na płycie DVD 4 zakończenia ;)

użytkownik usunięty
WISZU

Siemanko!!! Ja właśnie wróciłam z kina i oglądałam tą wersje z dwiema główkami, ale ta druga też na pewno była interesująca=] Czy ktoś widział tą drugą wersje w kinie czy tylko na kompie???

ocenił(a) film na 10

Ja widziałem to z dwoma główkami wiem że 2 zakończenia miał np Efekt motyla, także Forrgoten ( życie którego nie było) fajnie jak jest alternatywa zapewne jak ukaże się DVDrip to za napisami bedzie alternatywne zakończenie oglądałem narazie jedno i drugie z chęcią oglądne

michzio

Niestety ja widziałem tylko to z psychiatrykiem, a to drugie z dwoma głowami wydaje mi się lepsze. Chociaż z drugiej strony jednak nie, gdyż pozostawia furtkę dla kontynuacji, a ja ich tak strasznie nie lubie :/