PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106029}

Siła strachu

Hide and Seek
2005
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 50023
5,4 11 krytyków
Siła strachu
powrót do forum filmu Siła strachu

..(UWAGA! SPOJLERY!!)...
Musze przyznać że "Siła Strachu" nie jest filmem przereklamowanym,trzyma w napięciu..(..głównie dzięki muzyce i grze aktorskiej DeNiro i Dakoty..)..Momentami można się nawet przestraszyć,jedynym minusem tego filmu jest to że pierwsze 35min.przynudza...Ogólnie bardzo ciekawy i klimatyczny film...Pragnę także zwrócić uwagę że film, jego fabuła jest bardzo "zerżnieta" z "Sekretnego Okna" z Johnnym Deppem, i tu i tu mamy rozdwojenie jazni..(..W "Sile..." Charlie a w "Sekretnym..." bodajże Smith(ale nie jestem pewien bo dawno nie lookałem) to samo tyczy się również akcji..(..W "Sile.." Główny bohater wpada w stan rozdwojenia jazni kiedy zastaje swoją żone w pewnej sytuacji.:):)..W "Oknie" to samo..)...Jest też więcej "szczegółów ale nie chcę mi się teraz pisać,zobaczę sobie jeszcze raz "Sekretne Okno" i napisze wszystkie podobienstwa....Ale i tak po mimo tych wszystkich anegdot odnośnie obu filmów to nie ukrywam że "Siła Strachu" to jeden z lepszych filmów których oglądałem i Nie zawiodłem się...;)..POLECAM