Przez pierwsze kilkadziesiąt minut niezbyt trzymający w napięciu, ale potem, gdy już się rozkręciła akcja i samo zakonczenie - MIAZGA!:) Zaskakujące zakonczenie...
Mnie niestety zakończenie wogóle nie zaskoczyło... domyślałem się tego już od połowy filmu. Może dlatego, że całkiem niedawno oglądałem "Fight Club" i "Secret Window", gdzie był identyczny motyw ;)
zastanawiam sie czy bylo jedno zakonczenie filmu czy tez jest jeszcze jedna jego wersja
spotkalem sie z napisami do filmu gdzie znalezc mozna kilka dodatkowych linijek tekstu
" (...)
Czas spać, skarbie.
Dobrze.
Wiesz, że cię kocham.Prawda?
Wiesz, że to wszystko dla ciebie?
Zawsze będę tu dla ciebie.
Wiem, że będziesz.
Słodkich snów, aniołku.
Katherine?
Tak?
Możesz zostawić otwarte drzwi?
Wiesz, że nie mogę tego zrobić, skarbie.
Dobranoc.
Jak się czuje?
Przyjdę jutro i pojutrze.
Nie zostawię jej."
Widzialem film z koncowka kiedy Emily konczy rysunek dodajac sobie druga glowe.
Byc moze jest to zwykly babol w pliku z napisami ale "zagadka dwoch zakonczen" nieco mnie intryguje ;]
BTW Swietny film
No musze przyznac ze nie czaje xD Ogladalam film z tym rysunkiem jako zakonczenie i nie wiem o co chodzi w tym dialogu...Może ktoś mnie oświeci ;)?
Ja ci niestety nie mogę pomóc bo widziałam z tym innym zakończeniem niż ty. Ale co do tematu to zgadzam się. Zakończenie mnie bardzo zaskoczyło :D.
oglądałam film 2 razy z 2. zakończeniami. w tym tu wklejonym akcja rozgrywa się w szpitalu psychiatrycznym(czy czymś takim) dziewczynka znajduje się sama w całkiem przytulnym pokoju i właśnie leży w łóżku szykując się do snu; ową rozmowę prowadzi z Katherine. mam nadzieje że nic nie pomyliłam, gdyż film oglądałam już jakiś czas temu ;)
pozdrawiam
Film kończy się na rysunku, ale po napisach pokazują scenę w szpitalu psychiatrycznym, gdzie już nawet lektora nie miałem.
ostatnia scena jest juz po napisach, Emily jest w zakladzie psychiatrycznym ale jest tak jakby w normalnym pokoju i idzie wlasnie spac. Katherine przychodzi do niej i wlasnie wtedy jest ta rozmowa, a jkoncowka tego dialogu jest z lekarzem ;)
heh, no piekny film! troszke nudnawa pierwsza polowa, ale jak sie rozkreca to na calego. mnie zwrot akcji zaskoczyl zupelnie, bo dalem sie nabrac na zmylke z sasiadami ;)
POLECAM! film swietny! :-)
Oglądałem właśnie drugi raz a i tak mnie dreszcze przechodziły jak ja pierdziu.Dakota jest rewelacyjna.Pasuje mi do horrorów i częściej powinna w nich grać.Ma w sobie coś intrygującego i demonicznego.Samo patrzenie na nią w niektórych scenach przyprawia o drgawki.Film zaskakujący,owszem i naprawdę dobry i mocny thriller.Polecam 8/10