Zajebisty film.Obejżałem wczoraj w nocy i zrobił na mnie DUŻE wrażenie.Dakota powinna dostać Oskara za całokrztałt o Robercie de Niro już nie wspomnę.Super klimat taki jak lubię.Jedyne co mnie martwi to ten głupi tytuł(oczywiście chodzi mi o interpretację polskich tłumaczy)poprostu postawił bym tych ludzi(?) pod ścianą i wbił w ich tempo-płytkie żałosne,buraczane łby kule armatnie...kto to kur..a wymyślił??? chce wiedzieć!!!
Niestety już tak u nas jest że tytuły często nijak mają się do oryginału i są kretyńsko przetłumaczone, co do Oskara dla Dakoty to zgadzam się że powinna go dostać ale za całokształt jest jeszcze za wcześnie, powinna dostać chociażby za "I Am Sam" lub "Man on fire" ale mam nadzieję że na pewno kiedyś go dostanie :)
zgadzam sie w 100% z Twoja wypowiedzia ! a tytuły niestety czesto tłumaczą jacys debile... trzeba sie chyba do tego juz przyzwyczaic...
Niestety nie potrafię się przyzwyczaić do tego badziewia.W domu sam sobie poprawiam tłumaczenia bo nie mogę na to patrzeć.Jestem na to tak bardzo uczulony że aż mną trzęsie.Jak mają wymyślać jakieś tandetne texty to lepiej niech nie tłumaczą wcale.Mam namyśli nie tylko tytuły ale cały text.Jak widzę np.coś takiego:koleś dostał kulkę i wrzeszczy-OOO FUCK!!!/a jakiś kretyn tłumaczy to jako "Kurde Flak"(bez kitu, miałem takie tłumaczenie)to po prostu szlag mnie trafia i mam ochotę rozpieprzyć monitor o ścianę...poprostu brak słów....POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAJEBISTYCH TŁUMACZY.
Nie widziałam, zadnego innego filmu z tą dziewczynką, ale po obejrzeniu tego filmu nie uważam, zeby zasługiwała na Oscara. Ciągły wytrzeszcz oczu i twarz bez wyrazu to nie jest znowu aż takie wielkie osiągnięcie.
Jak nie widziałaś to po chuja się wypowiadasz i twierdzisz że nie powinna go dostać?
jak dla mnie to dosłowne przetłumaczenie byłoby o wiele gorsze, bo niby jak miałoby ono wyglądać np: "chowaj i szukaj" "zabawa w chowanego", bez sensu, ja już wolę "siła strachu" przynajmniej czuję, że to thriller
racja filmik był zajebisty lepszego nie widziałam był tio może nie straszny bardzo ale realistyczny z większości horrorów mogło tio się zdażyć na serio!!
znaczy nigdy nie widzialas lepszego filmu?:/
no bo rozdwojenie jazni sie zdarza na serio heh.pozatym to nie horror.
ta wasza kochana Dakota sikala po majtach grajac to rólkę dzieciaki(jak czytalam) wiec Oskar się nalezy jej tatusiowi ktory ja podtrzymywal na duchu gdy to grala, ech szkoda mi was buhahaha