PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106029}

Siła strachu

Hide and Seek
2005
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 49918
5,4 11 krytyków
Siła strachu
powrót do forum filmu Siła strachu

wiadomo,że nie jest to wymyślona postać? kim on jednak jest? dlaczego ojciec Emily {pod koniec filmu} przeszukując pudła wypowiada znamienne słowa "tatusia już nie ma". O co właściwie chodzi?

{ale film jest fajny ;]}

Karolcia_4

no i jeżeli De Niro będąc ojcem był także Charlie'm? i co? nikt wcześniej tego nie wiedział? może po prostu nie był ojcem Emily? nie wiem;/;/;/

{wiem,że był podobny temat,ale nie ma tam dosłownej odp.}

ocenił(a) film na 10
Karolcia_4

Był ojcem Emily ale po tym jak przyłapał swoją żonę na zdradzie widocznie przeżył załamanie które spowodowało rozdwojenie jazni tylko był pewien problem dobra strona nie wiedziała o tej złej ale zła była świadoma tej drógiej więc z tąd te słowa (tatusia już nie ma ) i tylko Emily wiedziała cała prawdę więc próbowała wszystkich ostrzedz swoim zachowaniem żeby ich zniechęcić widocznie bała się powiedzieć tego wprost bo nie chciała stracić też ojca.

ocenił(a) film na 10
Karolcia_4

Charli to był jednoczesnie ojciec Elily! Miał rozdwojenie jaźni. Nie wiedział, ze to on zabił żonę i póżniej chciał zabic Emily.

ocenił(a) film na 8
Karolcia_4

do konca filmu byłem zły bo nie wiedziałem ocb...=p ale jak juz rozkminiłem to rozdwojenie jaźni to sie uspokoiłem...film ok...8/10

ocenił(a) film na 9
gebofon

Przeciez to jest logiczne
Robert De niro był równocześnie ojcem i Charliem. Po dkoniec Gdy przegląda pudło, w którym były rzeczy które należały do niego jako Charliego. Jego "ciemna strona" czyli Charlie przejmuje kontrle całkowitą. Wypowaida słowa tatusia juz nie ma mając na myśli to, że on już nie wróci. Bo ta jego strona charliego przejeła kontrole na zawsze i całkowicie.

ocenił(a) film na 7
Karolcia_4

Karolcia poprostu mnie rozwaliłaś. Jak można być aż tak głupim by nie wiedzieć że Charli to De niro! W swoim blogu piszesz że lubisz filmy ambitne ... a do ulubionych dodajesz koszmar następnego i minionego lata. Poprostu śmieszne poco mówisz że lubisz jak wszystko w filmie zmienia się o 360 stopni jak i tak wtedy tego nie rozumiesz. Aż mi Cibie żal! A film akurat muj ulubiony dlatego sie tak doczepiłem.

ocenił(a) film na 9
MrocznyAptekarz

hahahaha :D dokładnie zgadzam sie w 100% :) pozdro 4 all :*

MrocznyAptekarz

De Niro ? no co ty ? dobrze wiedzieć tak na przyszłość. ;D
co do ambicji kina - ten też nie jest nie wiadomo jakim odkryciem, prestiżem wielkim się również nie cieszy, po prostu - dobry horror' nie jest zły' <czasem>.

ocenił(a) film na 7
Karolcia_4

tak tak wiem odkryciem kinowym według ciebie był koszmar minionego lata nie? hahahahahahahaha rozśmieszasz wszystkich na tym forum!

MrocznyAptekarz

wielkim odkryciem roku ? dziwne bo jakoś nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek nazwała a i nawet pomyślała o tym filmie. Nie mówię od razu, że nie lubię, ale bez przesady !?! o tym filmie to nie na tym forum. Poza tym jakoś moje pytanie wcześniej nikogo nie bawiło i każdy wiedział o co chodzi w pytaniu (czytanie między wierszami). Ale żeby nie było, że się kłócę . :|

ocenił(a) film na 8
MrocznyAptekarz

Haha. popieram Cię valdi :D Jak Ty oglądałś ten film że nie wiesz tak oczywistej rzeczy?

Igorra

post ma ponad rok, więc zdąrzyłam' się już dowiedzieć . !?