Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490901
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Jak dla mnie rewelacyjny, Smith przeszedł samego siebie, jego rola - genialna. Na końcu bardzo,
bardzo, bardzo się wzruszyłam, nadal nie mogę się zebrać w kupę po obejrzeniu filmu. Polecam
dla osób, które lubią mocne dramaty - "wyciskacze łez". Ta ostatnia scena...Ten film rozwala
człowieka na kawałeczki, a potem ciężko jest się człowiekowi zebrać... Uh, ja pozbieram się
dopiero za kilka dni... Będę wracać do tego filmu. Daję zasłużone 10, nic dodać nic ująć...

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Zgadzam się z Tobą w 100%! Przykre, że jest tyle negatywnych komentarzy. Niedoceniony.

ocenił(a) film na 6
ewawilk

No właśnie, tyle negatywnych komentarzy... Wszystkim tak bardzo przeszkadza Smith - może wybitnym aktorem on nie jest, ale ja go lubię. A jego rola w tym filmie - jedna z najlepszych! Powinny się brawa i gratulacje należeć, a nie takie komentarze...

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Mówisz, że to Smith im przeszkadza? Wczesniej byl mi obojętny. Jednak po "W pogoni za szczesciem" i "Siedmiu duszach" zaskoczyl mnie. Skoro potrafi zagrac i w komedii i w dramcacie- i w obu tych gatunkach jest rownie przekonujacy, oznacza to,ze jest dobrym aktorem i nie ma sie tu czego czepic.

ocenił(a) film na 6
ewawilk

Mam takie samo zdanie! "W pogoni za szczęściem" również obejrzałam i za rolę w tym filmie należą mu się brawa, bo rola była niesamowita! Smith sam w sobie jest nawet niezłym aktorem, po obejrzeniu "Siedmiu dusz" oraz "W pogoni za szczęściem" mogę spokojnie stwierdzić, że jest naprawdę dobrym aktorem.
Wracając do roli w "Siedmiu duszach" i "W pogoni za szczęściem"... Smith przeszedł samego siebie, zdecydowanie jedne z najlepszych ról Smitha.

AtramentoweSerce

Nie chcę się tu bawić w ocenianie Smitha, ale wielu się przyczepia do jego - jak to zwą 'miny', albo 'ryja', że jest skwaszony, sztywny, albo jakby wstrzymywał potrzebę fizjologiczną. Nasz bohater w jakim stanie psychicznym był, to każdy widział, więc jak dla mnie jego mimika była adekwatna do samopoczucia... Dlatego nie rozumiem, dlaczego tak wiele osób się tego czepia.

ocenił(a) film na 6
aurosonic

Również tego nie rozumiem.

użytkownik usunięty
AtramentoweSerce

a kto jest tym 'wybitnym' ? pewnie Hopkins albo Pacino itp? bo tak już się wszyscy nauczyli klepać na jedną modłę, w kółko te same nazwiska, aż niedobrze się robi. dajmy szansę innym. to, że czasem jakiś film z Willem jest niewypałem (np wild wild west) nie znaczy, że aktorem wybitnym być nie może. wg mnie reprezentuje właśnie wysoki poziom, bo gdy oglądam filmy z nim za każdym razem nie mam tego poczucia, że to jest tylko film, ale jestem 'przekonana', że akcja dzieje się naprawdę, tuż obok mnie, bądź nawet tuż przed nosem. Smith jest tak naturalny w tym co robi, strasznie ujmuje mnie to za serce. Wielu aktorów mogłoby się od niego uczyć, w tym kilku tych powszechnie uważanych za wybitnych.

użytkownik usunięty
AtramentoweSerce

Bo "znawcy" wkraczają do akcji i ze wszystkich sił krytykują ten film.I jeszcze te irytujące komenty typu "nie wytrzymałem do końca" czy "za którymś tam razem obejrzałem do końca"

ocenił(a) film na 10
AtramentoweSerce

Zgadzam się ^_^

AtramentoweSerce

Smith zagrał fatalnie.Dla fan boyów zawsze będzie świetny...

ocenił(a) film na 6
rafik1947

Jak dla mnie zagrał świetnie. Niektóre jego role były kiepskie, ale jak dla mnie ta rola jest jedną z najlepszych.

AtramentoweSerce

Zagrał bardzo drętwo , sztywno. Spojrzyj na jego grę optymalnie (nie patrząc na graną postać).

ocenił(a) film na 6
rafik1947

Ja jestem innego zdania.

ocenił(a) film na 10
rafik1947

Zaczęłam być jego ' fan boy'em ' dopiero po obejrzeniu tego filmu.

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

tak bardzo piekny film ! ale nie mogłam znieść końca : ( czemu sie zabil :(

ocenił(a) film na 6
MrsVampire

Myślę, że z poczucia winy wypadku jego narzeczonej i chciał też dać szansę na normalne życie innym.

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

no tak , A on byl tym dawca serca dla tej chorej głównej bohaterki ? bo nie pamiętam.

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

Tak, on był dawcą serca dla Emily :) jednej z siedmiu dusz które uratował w tym filmie,

ocenił(a) film na 8
zeopold

: ( smutne . To czyli uratowało ja to i bedzie zyc juz normalnie ? czy miala porostu wiecej czasu zycia ?

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

Tak, teraz będzie mogła dożyć do starości, jednak już bez swojego Bena. Naprawdę lubię takie filmy po których nie mogę się pozbierać przez kilka dni, kiedy chodzę bez sensu i rozmyślam :)

ocenił(a) film na 8
zeopold

jej to takie smutne :( ciezkie filmy tez lubie nie wiem czemu ale dramaty pasuja do mojego zycie heh .
Ja mam za to bardzo zadka grupę krwi aRH- a moja mama i tato oRH- .
: )

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

wstyd się przyznać ja nawet nie wiem jaką mam grupę krwi, jakoś mnie to nie obchodziło a myślę, że powinno :). Polecam inny film z willem w roli głównej, tj W pogoni za szczęściem, jeśli jeszcze nie oglądałaś w co wątpie :)

ocenił(a) film na 8
zeopold

nie nie ogladalam , heh a ladny to film ? : )

ocenił(a) film na 8
zeopold

O czym ? : *

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

O Inteligentnym samotnym Ojcu i jego synku, zmagającymi się z przeciwnościami losu, którzy niekiedy muszą mieszkać na ulicy, podczas gdy ojciec ubiega się o upragnioną pracę maklera. Świetna i wzruszająca historia oparta na faktach ;p

ocenił(a) film na 6
zeopold

Również oglądałam i gorąco polecam, bo rola Smith'a w Siedmiu duszach jak i zarówno w Pogoni za szczęściem... Łał. To jest coś :) Wielki szacunek za te role, bo naprawdę były świetne!

ocenił(a) film na 9
AtramentoweSerce

Właśnie po tych rolach Smith zyskał dużo w moich oczach, zwłaszcza, że zacząłem od tych bardziej "lekkich" filmów z Jego udziałem, typu bad boys, bardzo dziki zachód, czy faceci w czerni. Dla fanów boksu i nie koniecznie, polecam również film Ali, z Jego udziałem w roli głownej. :)

ocenił(a) film na 9
MrsVampire

hej, jestes pewna,ze masz taka grupe krwi, bo skoro oboje rodzicow ma 0 to ty mozesz miec tez tylko 0. Chyba, że jestes adoptowana :)

ocenił(a) film na 8
schaarlotte

Ja mam arh- albo b RH- mój tata też ma minusową krew. Nie wiem dokładnie jaka ale wiem ze ja mam minus tata i mama . I nie jestem adoptowana :p

MrsVampire

Jak mama i tata mają zero, a Ty A lub B to jakby to ująć - 'coś nie gra'. O to chodzi koledze, nie ważne jest teraz czy plus, czy minus.

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

Adoptowana może nie jesteś, ale czy, aby na pewno znasz swojego prawdziwego ojca? ;)

ocenił(a) film na 8
MrsVampire

Jakby się nie zabił to na pewno tak wysokiej oceny by nie miał.

Widać na końcu znalazł jeszcze szans życia w miłości do Emilly, ale skoro miała od 3 do 5 procent szans na znalezienie dawcy to musiał się sam poświęcić.