Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490944
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Film miło się oglądało. Niestety było kilka niedociągnięć. Pierwsze co od razu rzuca się w oczy, to czemu nie podszedł do odpowiedzialności karnej. Nie było to jakoś nawet pokazane, że jest tam bogaty czy coś i nic się z nim nie stanie. Nie czepiam się, gdyż nie zastanawiam się nad lukami w scenariuszu, ale to od razu rzuciło mi się w oczy. Komedia ma śmieszyć, dramat to magia scenariusza. Takiej magii nie było. Uważam też, że końcówkę trochę skopali. W całości pokazano też kilka niepotrzebnych scen, jednak uważam, że jest to nienajgorsze kino. W mojej opinii, muzyka pod koniec filmu nie była najlepiej dobrana. Historia ta była zbyt przerysowana. Zdarza mi się bardzo często wzruszyć, ale na tym filmie nic takiego nie miało miejsca. W moim odczuciu, duża w tym rola słabego przebiegu końcowych scen i - tak jak nadmieniłem wcześniej - muzyki w końcowych scenach.

Świetna gra aktorska Willa Smitha, nieźle też wypadła Rosario Dawson. Moim zdaniem, bliżej do Oskara ma "Slumdog. Millionaire" i "Gran Torino". Moim zdaniem.

Moja ocena to 7/10.