Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490935
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

sprawia, że seans filmu przestaje być pełnowartościowy. Jest to najlepszy dramat jaki widziałem. Wszystko od gry aktorskiej po ścieżkę dźwiękową wypada perfekcyjnie... z małym wyjątkiem.

[spoiler]
Główny bohater powinien zachować anonimowość. Jak czułbyć się będąc na miejsu Ezry bądź Emily? Jaki sens ma otrzymane przez nich drugie życie [biorąc pod uwagę okoliczności]?

Mały minus należy się również za motyw naprawy życia meksykańskiej rodziny. Film został przeze mnie obejrzany z 6-8 razy i za każdym razem irytowało mnie zachowanie kobiety.

Wracam do pozytywnych aspektów, których oczywiście nie brakuje. Wiele z nich zostało juz poruszonych, aczkolwiek jeden z najbardziej istotnych pozostał niezauważony. Przyjaźń Ben[Tim] - Dan. Relacja wprowadzona na wyższy poziom, która w praktyce właściwie nie występuje. Podejrzewam, że 90% widzów bądź więcej nawet nie postawiło sobie pytania: jak ja zachowałbym się będąc w ciele Dana? Pozwolić najlepszemu przyjacielowi się zabić, nawet uczestnicząc pośrednio w tym procederze? Bardzo konktowersyjne położenie, wielki ciężar. Jakbyście się w tej sytuacji zachowali?