Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 491000
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

10/10

ocenił(a) film na 8

ARCYDZIEŁO! Jeden z najlepszych filmów w tym gatunku. Świetnie ukazany temat, i świetna głowna rola Smitha. Naprawdę godny polecenia !!!

użytkownik usunięty
bananekm23

Zgadzam sie z zalozycielem tematu. rowniez przyznalem mu 10/10. denerwuje mnie fakt ze niektorzy zarzucaja temu filmowi powielanie fabuly (tzn twierdza, ze motyw gdzie bohater oddaje swe narzady w celu rekompensaty w zwiazku z wyrzadzonym przez siebie wczesniej zlem, byl juz ukazany w wielu filmach przedtem - jedyny tytul ktory mi sie nasuwa to "21 gramow" ale tam fabula dotyczy zupelnie czegos innego). "Siedem dusz" jest naprawde ambitnym i jak dotad niepowtarzalnym filmem.

ocenił(a) film na 4

Takie płacenie za swoje winy nie mieści mi się w głowie:) Film arcydziełem nie będzie nigdy przyzwoicie został zagrany, scenariusz jest średni a przesłanie naciągane 4/10. Postanowiłem obniżyć z 5.

użytkownik usunięty
Cziken

Oki. moze nie jest to dobre rozwiazanie w kwestii moralnej i etycznej aby tak "placic" za swe winy ale nie jest taka kaszanka za jaka go masz. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9

Film jest naprawde bardzo dobry 9/10 umnie.

ocenił(a) film na 10
bananekm23

Dla mnie również świetny film! Rzadko kiedy sie wzruszam na filmach a ten film był naprawde ciekawy, wzruszający i dający do myślenia..
Równie rzadko wystawiam tak wysoką ocene ale ten film ma u mnie 10/10 bo zasługuje na to.
Pozdr:)