Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490901
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Myślę, że niesłusznie film zgarnia oceny z podłogi. W świecie krytyków panuje jakaś taka istna
znieczulica. Fakt, scenariusz był strasznie płaski, gra aktorska nie należała do najlepszych.
Impreza pełna smutnych ryczących twarzy - prawda. Ale nie chce mi się wierzyć, że można taki film
oceniać 2/10. Toż debilne filmy typu Hangover zyskują wyższe noty (choć są okropną kupą/papką
dla przygłupów). Seven pounds był zgrabnie nakręconym filmem, wytrzymałem cały seans bez
przerw, męki i cierpienia. Co ciekawsze, jeśli film potrafi wydobyć z widza łzy (i nie chodzi mi o łzy
zniesmaczenia), to jednak zasługuje na coś więcej niż tak niskie noty (odsyłam do zagranicznego
rotten tomatoes). Podsumowując, ujdzie. Polecam wszystkim.

vou

Nie wiem może jestem jakimś zimnym draniem czy cuś , ale ja praktycznie przez cały seans się śmiałem z naiwności tego filmu i faktu , że kogoś taka szmira wzrusza.

ocenił(a) film na 7
vou

" Podsumowując ujdzie. Polecam wszystkim " - Co ty wogóle piszesz ? Jak można polecać film przy ocenie " ujdzie " ? ;O

ocenił(a) film na 5
vou

Ckliwa bajeczka i to wszystko

ocenił(a) film na 8
vou

w filmie trudno było zrozumieć o co chodzi, dopiero na koniec wszystko się wyjaśniło