Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490917
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Zastanawiam się jak ja mogłem przegapić tak wspaniały film. Dlaczego takie dzieło przewija się przez ekrany niezauważone? Dlaczego filmy opowiadające o życiu z tak wstrząsającą historią są topione w morzu milczenia przez tandetne kino z efektami pseudo 3D, horrorów które nie straszą nawet dzieci oraz komedii z żartami godnymi nagrody-dyplomu od samego Karola Strasburgera?
Polecam ten film wszystkim, którzy uwielbiają ambitne kino i chcą zobaczyć coś na poziomie. Historia nie przynosi żadnego morału bo i po co? To po prostu bardzo dobra opowieść ze wstrząsającym zakończeniem. Nawet jeśli w trakcie seansu domyślicie się do jakiego finiszu wszystko się zbiega, to i tak szokiem będzie samo tego przeżycie.

peju

Mam dokładnie takie same odczucia! Film rewelacyjny, dużo lepszy od wielu nagradzanych produkcji.

ocenił(a) film na 9
Madzia_13

bo dla niektórych w dobry filmach musi być sex i strzelanka ala terminaror he he

ocenił(a) film na 7
orzel4641

ja tez sie zgadzam, ale....
ŁAPY PRECZ OD TERMINATORA.

peju

Zgadzam się, piękny film.

użytkownik usunięty
peju

dawno się tak nie wzruszyłam oglądając film. natrafiam na niego przypadkiem i też się zadziwiłam, ze wcześniej o nim nie słyszałam. dla mnie 10/10. wybitny scenariusz i do tego świetny Will Smith. mam słabość do tego aktora. on potrafi zagrać wszytko.

ocenił(a) film na 9
peju

Gdyby nie poleciła mi go koleżanka, pewnie nie zobaczyłabym go jeszcze baaaardzo długo. Na szczęście tak się nie stało......

ocenił(a) film na 10
peju

Powiem tak. Jestem facet, i ja wiem że to może nie jest żadna zasada ani wyznacznik, ale nie mam w zwyczaju płakać na filmach. Na tym rycze z 4 razy pod rząd za każdym razem jak oglądam.