Jestem w lekkim szoku.Moim skromnym zdaniem film zasługuje na ocenę 10/10, nie będę tu pisał dlaczego, bo już kilka razy się wypowiadałem na jego temat.
Kilka dni temu film zajmował 40 miejsce w top100 (z czego bardzo się cieszyłem)a dziś zajmuje miejsce 84 z czego w ciągu jednego dnia zanotował spadek podajże o 18 pozycji!
Jestem tu nowy, ale wydaje mi się że takie "akcje" nie są tu na porządku dziennym i dlatego nie mieści mi się to w głowie!
Widząc coś takiego mogę stwierdzić tylko jedno: Top100 jest nic nie znaczącym zestawieniem filmów w które ludzie ingerowali w mniej lub bardziej znaczący sposób, tak jak to ma właśnie miejsce w przypadku Seven Pounds.
Dla przykładu: wg.mnie film Gladiator powinien być np. na miejscu 70 a Siedem Dusz powiedzmy na 30.Ale skoro tak nie jest to ok. szanuje wole większości i nie ocenie Gladiatora na 1/10, tylko dlatego żeby Siedem Dusz pięło się w górę, ale dam mu 9/10 bo jednak film też jest świetny.
Podsumowując, jak to mówią "każdy ma swój gust" i jeden pokocha Milczenie Owiec a drugi Siedem Dusz (pierwsze lepsze porównanie) więc skoro ma to być Top100, to niech każdy wystawia ocenę taką, na jaką wg. niego film zasługuje!!!
To chyba tyle, wątpię żeby ktoś te smęty przeczytał do końca ale musiałem to napisać widząc to co stało się/dzieje się z filmem który bardzo szanuje.Pozdrawiam.
Myślę, że ten spadek to atak spekulantów. Tych samych, którzy osłabiali naszą złotówkę;) Ale na Twoje szcześćie ( i moje też) miejsce w rankingu znów wyższe...o 3 pozycje, ale zawsze.
Pozdrawiam.
Na film zagłosowało ponad 4000 osób - a ty próbujesz zmienić jego pozycję w rankingu? Ale po co ? Przecież tak działają i po to są rankingi, aby pokazać najbardziej zbliżoną ocenę oddaną przez ogół społeczeństwa. Ty ocenisz ten film jako arcydzieło, ale wiekszość z nas da mu 8/10. Ocena w momencie, w którym to piszę wynosi 8.26 i uważam, że jest bardzo wysoka - czyli ludziom przypadł do gustu. Po co usilnie zabiegać, aby film był w jakimś rankingu? Uważasz, że to dobry i ważny, film poleć go znajomym. EOT