Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490935
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Co dostał ślepy? Że wrócił mu wzrok. :-)

ocenił(a) film na 9
lxvi

Jego oczy!
Kiedy był ślepy miał niebieskie, a gdy Emily poszła go spotkać miał już ciemne...zresztą widać było to po jej reakcji, że patrząc na Ezrę, patrzyła w oczy Bena.

ocenił(a) film na 8
Martex83

Nie da się przeszczepić oczu, chociaż trwają nad tym badania. Lekarzem nie jestem, ale sądzę, że przeszczepiono mu prędzej siatkówki oczu.

Michal_Bakowski

i masz rację, przeszczepiono mu rogówki :)

ocenił(a) film na 7
katie1308

myslalem ze teczowki maja kolor oczu a nie rogowki - to pierwsza kwestia ktora moim zdaniem jest naciagnieta...
ale pozostaje jedna jwestia ktorej nie rozumiem. chcialbym wiedziec dlaczego on pomogl akurat tym osobom ? wiem ze byly na jego liscie ale dlaczego akurat tym ??

ocenił(a) film na 9
zoltekiwi

na moje nie miał "wybrańców", po prostu chciał pomóc ludziom, odpokutować tamten wypadek. Film oglądałem 2 lata temu i mogę się mylić ;)

zoltekiwi

ze względu na zgodność organów. miał dostęp do baz danych

ocenił(a) film na 4
zoltekiwi

ponieważ chciał podarować życie ludziom którzy na to zasługują.

ocenił(a) film na 10
Michal_Bakowski

Przeszczepino mu rogówki to jest właśnie ta kolorowa część na środku oka.Jak na razie rogówki to jedyna część oka którą można przeszczepić.Tęczówka znajduje się za rogówką.

Martex83

On miał niebieskie oczy, a nie czasem zaćmę? Wtedy potrzebowałby przeszczepu rogówki i to by się zgadzało. Jeśli zmienił mu się kolor oczu, to faktycznie naciągane:>.
A co do tego, ze pomógł akurat tym osobom, to pewnie dlatego, że mieli zgodność tkankową + mieszkali niedaleko; jak Tim rozmawia z lekarką o szansach na przeszczep dla Emily, to ona mówi, że jest 3-5% szans, bo ma rzadką grupę krwi, więc pewnie sprawdził jakoś zgodność i padło na te osoby;).

ocenił(a) film na 8
maria_88_2

przeszczepu całego oka jeszcze się nie wykonuje, ale kto wie, czy za rok, dwa lub pięć już nie będzie się przeprowadzać takich zabiegów. A w filmie, z tego co pamiętam, nie ma mowy o żadnych datach, nie wiemy w którym roku się dzieje, więc możemy przyjąć, że to niedaleka przyszłość.

lxvi

nogi, boże co za pytanie