Jego oczy! 
Kiedy był ślepy miał niebieskie, a gdy Emily poszła go spotkać miał już ciemne...zresztą widać było to po jej reakcji, że patrząc na Ezrę, patrzyła w oczy Bena.
Nie da się przeszczepić oczu, chociaż trwają nad tym badania. Lekarzem nie jestem, ale sądzę, że przeszczepiono mu prędzej siatkówki oczu.
myslalem ze teczowki maja kolor oczu a nie rogowki - to pierwsza kwestia ktora moim zdaniem jest naciagnieta... 
ale pozostaje jedna jwestia ktorej nie rozumiem. chcialbym wiedziec dlaczego on pomogl akurat tym osobom ? wiem ze byly na jego liscie ale dlaczego akurat tym ??
na moje nie miał "wybrańców", po prostu chciał pomóc ludziom, odpokutować tamten wypadek. Film oglądałem 2 lata temu i mogę się mylić ;)
Przeszczepino mu rogówki to jest właśnie ta kolorowa część na środku oka.Jak na razie rogówki to jedyna część oka którą można przeszczepić.Tęczówka znajduje się za rogówką.
On miał niebieskie oczy, a nie czasem zaćmę? Wtedy potrzebowałby przeszczepu rogówki i to by się zgadzało. Jeśli zmienił mu się kolor oczu, to faktycznie naciągane:>. 
A co do tego, ze pomógł akurat tym osobom, to pewnie dlatego, że mieli zgodność tkankową + mieszkali niedaleko; jak Tim rozmawia z lekarką o szansach na przeszczep dla Emily, to ona mówi, że jest 3-5% szans, bo ma rzadką grupę krwi, więc pewnie sprawdził jakoś zgodność i padło na te osoby;).
przeszczepu całego oka jeszcze się nie wykonuje, ale kto wie, czy za rok, dwa lub pięć już nie będzie się przeprowadzać takich zabiegów. A w filmie, z tego co pamiętam, nie ma mowy o żadnych datach, nie wiemy w którym roku się dzieje, więc możemy przyjąć, że to niedaleka przyszłość.