Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 491000
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Przesłuchałem właśnie soundtrack z tego genialnego filmu, ale chyba zabrakło w nim jednej piosenki (wg mnie najlepszej). Była ona w dwóch miejscach UWAGA SPOILER !!! : gdy pod koniec Will i Rosario się "no wiadomo" i gdy Rosario na końcu przychodzi po koncercie do Woody'ego..
Wie ktoś może co to za piosenka? Z góry dzięki za odp. lub linka :)

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Jest to utwór Ennio Morricone o tytule The Crisis. Prosze bardzo i pozdrawiam fana soundtracku.

ocenił(a) film na 9
sygnal23

o kurde stary rządzisz :D:D:D:D
to o tą piosenkę chodziło --> genialna jak i cały soundtrack (szczególnie utwór Requiem)
Pozdro i dzięki:):)

Pauleta

No i jeszcze kawałek Muse który z resztą uwielbiam ;)

ocenił(a) film na 9
Piw_Benzyna

to Muse to też jest Morricone? z filmu Once Upon a Time in the West?

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Muse to jest zespol pochodzacy z Anglii i grajacy rocka. Ich piosenka zostala wykorzystana w filmie "Seven pounds" podczas, gdy filmowy Ben, a tak naprawde Tim;) reperuje maszyne do drukowania zaproszen. Dla niewtajemniczonych piosenka nazywa sie Feeling Good. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
sygnal23

aha :) bo jak wpisałem w youtube Muse to wyskoczyła słynna piosenka z filmu "Once Upon a Time in the West"

Pauleta

dzieki sygnal za wyjaśnienia :)

ocenił(a) film na 8
Piw_Benzyna

Nie ma sprawy chłopaki. Ciesze sie, ze moje informacje okazaly sie pomocne. Jeszcze apropo scieżki dzwiekowej z tego filmu. Oprocz orginalnego soundtracku Angelo Milli polecam zestaw utworow sporzadzony przez jednego z fanow obrazu "Seven pounds". Sa na nim wszystkie piosenki ktore zostaly wykorzystane w filmie. Tutaj macie link: http://rapidshare.com/files/179706514/Seven_Pounds_ost.zip

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Znacie może tytuł piosenki w momencie jak Ben dzwoni do swojego przyjaciela i mówi: it`s time??Ta piosenka przewijała się jeszcze w paru innych filmach.Starałem się ją znaleźć ale nie mam jej na soundtracku.

ocenił(a) film na 10
piotrkowenicki

Angelo Milli Seven Pounds - 14. Requiem
Najlepsza ze wszystkich.

ocenił(a) film na 9
KeyserSoze

Pod koniec filmu, gdy brat Bena opowiada o nim Emily, w tle leci piosenka. Wie ktoś co to jest?

ocenił(a) film na 8
Dyniu

Utwor, o ktory pytasz to "Bird York - Have No Fear". Prosze bardzo i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
sygnal23

Dziękuję pięknie!

.....................