Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 491 tys. ocen
7,9 10 1 490924
6,3 38 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Wzruszający, zaskakujący, mądry. Rola Will Smith'a jak zawsze rewelacyjna! POLECAM ten film, jak również inny z jego udziałem "W pogoni za szczęściem" - jak dla mnie jeszcze lepszy i bardziej wzruszający.

ocenił(a) film na 6
Carin

A możesz sprecyzować w którym momencie trzeba myśleć? Film jest prosty do granic możliwości. gdyby nie był to ci którzy dają 10 by go nie zrozumieli i wtedy film nie miałby tak zawyżonej oceny. Zwykła gra na emocjach.

ocenił(a) film na 9
cupriaczek

Proste to są wasze komentarze. No ale jeśli ktoś sam siebie nazywa IdiotOfSuburbia np. to trudno się dziwić...
Być może jest tak, że trzeba coś samemu w życiu przeżyć, by zrozumieć pewne sprawy, filmy.
Być może osoby, które uważają ten film za prosty czy nudny są zwyczajnie niedojrzałe emocjonalnie, psychicznie, by móc dostrzec w nim wartość i właściwie go ocenić.
A używanie określenia "szmira" wobec tego filmu to już zwyczajna głupota i obraza!!!
Misha, idź sobie może obejrzyj "Miasto grzechu" czy tym podobne badziewie dla szerokiej publiczności bazujące na najprostszych instynktach, to się nie będziesz nudził.
Może kiedyś dojrzejesz i zrozumiesz o co chodzi i jakie przesłanie niesie z sobą film "Siedem dusz". Widocznie jeszcze nie nadszedł twój czas...

ocenił(a) film na 5
Carin

Także zastanawiam się, w którym momencie filmu trzeba było myśleć. Wszystko było oczywiste i dość przewidywalne, nudziłem się oglądając.

ocenił(a) film na 3
Carin

Główną myślą jaką wymógł na mnie ten film to:
"kiedy on się wreszcie skończy?!"
Absolutnie poważnie, gorszej szmiry i przereklamowanego filmu dawno nie widziałem.
Pozdrawiam

Carin

jakiego myślenia o czym Ty mówisz dziewczyno, to, że łapiesz się na proste emocje, a nie każdy to robi nie znaczy to, że musisz asekuracyjnie rzucać takie głodne kawałki.

ocenił(a) film na 6
Carin

Nie rozumiem sensu waszej dyskusji z kobietą, dla której skala ocen mieści się w przedziale 8-10. Film jest prosty, całkiem interesujący, aczkolwiek niektóre sceny są przeciągane, a wątek miłosny niepotrzebny. Pisanie o nim, że to arcydzieło, do którego trzeba dorosnąć i coś przeżyć to oznaka zadufania i wywyższania swojej wrażliwości, co jest paradoksalnie cechą niedojrzałą, gówniarską wręcz.

ocenił(a) film na 9
tarec

tarec, a na jakiej podstawie twierdzisz, że moja "skala ocen mieści się w przedziale 8-10"??
po prostu do tej pory w tym serwisie oceniałam jedynie filmy, które mi się podobały... innych nie chciało mi się oceniać ani komentować.
ale to jeszcze nie świadczy, że moja skala ocen mieści się w przedziale 8-10! pochopne wnioski i brak logicznego myślenia tarec.

widzę, że wasze ego szaleje, zatem kończę dyskusję z wami :) miłego oglądania szmir, gdzie panuje k*restwo, mordobicie itp.
cóż, każdy preferuje rozrywki na własnym poziomie intelektualnym i duchowym... bye bye

ocenił(a) film na 8
Carin

Kazdy ma inny gust. Sa osoby uczuciowe,myslace itp. Jezeli ktos nie ma pojecia o tym filmie , o jego dramacie to niech sie nie wypowiada. Na filmwebie sa tez filmy sensacyjne czy tam bajki ....
Film jest piekny i widzicie , mimo wszystko jezeli sie kogos kochalo i stracilo , mozna pokochac drugi. Glowny bohater pragnie odkupic wine za smierc ludzi w wypadku. Wini tylko siebie. Szuka ludzi , ktorym naprawde wrto pomoc-uratowac zycie (tym sposobem odkupia winy ). Lecz niestety los splata figle ,zycie....spotkal Emily. Dziewczyna potrzebuje pomocy , do tego jest dosc ladna . Przypadkiem czy nie, spotyka sie z nia(oczywiscie pomijam wszystkie inne watki , chodzi mi o te postacie ) Widac , ze dziewczyna dawno nie miala chlopaka , Ben nie chcial sie wiazac. Wiadomo. Tak naprawde wszystko wybucha podczes kolacji , uczucie eksploduje. Co sie dzieje ?Caly plan legl w gruzach . Zakochali sie . Byl gotow zostac , zawiesic plany (byl w szpitalu w sprawie Emily) . Gdyby choroba ustala najprawdopodobniej byliby razem ale coz...mial drugi zacny cel by oddac zycie. i te zycie podzielil miedyz pare osob. Sa w zyciu rzeczy , bez ktorych czlowiek nie potrafi zyc , a gdy to znika po prostu gasnie. Jak sie czula Emily patrzac w oczy Ezry ?
Sami wiecie ....
Fakt faktem, Ben byl zczesliwy , chociaz przez chwile. Ale podarowal komus piekny prezent - nowe zycie .

ocenił(a) film na 10
pravy123

Tutaj ładnie wcielił się Will :>

ocenił(a) film na 9
pravy123

Dzięki pravy123.
Podziwiam, że chciało Ci się tłumaczyć o co chodzi w tym filmie.

ocenił(a) film na 9
Carin

Świetny! Polecam ;)