Witam! To mój pierwszy post na FilmWeb. Powiem szczerze, ze za nim obejrze jakis film często sugeruję się ocenami poszczególnych filmów na FilmWeb'ie tym samym jestem zaskoczony i zarazem zawiedziony tak wysoką notą tego filmu ocena powyzej 9 !!!!! Starałem się być obiektywny w ocenie ale najwyższa nota jaka moglem dac za ten film to 3 czytaj Flaki z olejem.
smieszni jestescie, ocena 3 dla tego filmu a 9 dla kevina samego w domu to kpina .Film jest bardzo dobry tylko że niektorzy wola zamiast takiego kina jakas komedie czy partodie.Tyle w temacie.
Kolego Pass!
"Kevin Sam w Domu" to całkowicie inny gatunek filmowy (czytaj komedia) i w swoim gatunku na pewno nalezy mu sie ocena 9!? Wiec porównanie tych dwoch filmow do siebie jest bez sensu. Siedem Dusz to dramat (chyba powinien byc to Dramat S/F) i w swoim gatunku jest bardzo przecietny i dlatego ocena 3.
3 dla tego filmu??? zartujesz? Z E R O absolutne!!! no chyba ze wylaczyli prad w kinie gdy zapikal pager. wtedy sie zgadzam.
Zgadzam się z Tobą... Film to totalne dno... Niby miał być wzruszający a co do czego u mnie wywołał tylko uczucie senności... Nuda!
Film jest doby, może nawet i bardzo.Fajna historia, dobrze opowiedziana. Zakończenie dosyć łatwe do przewidzenia na początku filmu... Ale 40# w top100 wszech czasów ?:| Nie uważacie, że to lekka przesada?
to nie jest lekka przesada, to nie jest przecież top 100 nowości, tylko cała historia kina. Jes nawet niezły, ale nie powinien mieć miejsca w top 1000...
Niestety ale trzeba choc troche zrozumiec film aby docenic go, jak i przekaz jaki on zawiera. Ale szacunku czlowiek uczy sie przez lata, a czasem nawet i nie starcza zycia aby nabyc go do rzeczy, do zycia, do czlowieka oraz wielu innych. Nie wiem o Tobie nic, ale czy zastanawiales sie kiedykolwiek nad tym jakby wygladalo twoje zycie (uwaga spoiler) gdybys byl chory na serce? Nie moglbys biegac? Nie moglbys uprawiac sportu, podejmowac wysilku, pracowac? Jakbys sie czul gdybys byl sam jak palec na tym swiecie i mial kupe dlugu z powodu pomocy medycznej jaka jest ci udzielana co jakis czas? Wyobrazasz sobie znalezc jakikolwiek sens, motywacje, z ktorej czerpalbys energie na przetrwanie kolejnych dni, majac swiadomosc taka, ze juz niedlugo prawdopodobnie umrzesz? Troche wyobrazni i mozna naprawde poczuc to. Nie tylko gra Rosario Dawson to doskonale oddaje, ale takze gra Willa Smitha perfekcyjnie odzwierciedla to co sam czujesz. Bo rozmyslajac nad tym dochodzisz do wniosku, ze ciebie to boli, ze swiat jest cholernie niesprawiedliwy gdy ludzie bez wlasnej winy musza biegac co 2 dni na dializy, laduja co tydzien w szpitalu, cierpia z powodu raka, sa ofiarami wypadku, sa niewidomi. Szczegolnie dotkliwe jest to wtedy kiedy to dobrzy ludzie sa ofiarami takiego przypadku. Ale jest tam ktos kogo interesuje los tych ludzi, kto jest im w stanie pomoc nie tylko poprzez slowa wsparcia oraz wspolczucia, ale ktos kto moze im dac zycie, nowe zycie, bez wzgledu na motywy ta osoba kierujace. Film przywraca wiare w ludzi, sklania do refleksji, glebszych przemyslen, dlatego jest piekny. Chyba ostatni raz tak mna wstrzasnal Braveheart, dlatego 10/10 musialo byc ode mnie. Pozdrawiam.
noooooooo niby masz racje ale mimo to ogladając to mozna jednak łatwo wpaść w senność jest tu mrownie nudnych dialogów ciągnących sie przez caly film wlasciwie to film wyglada tak:koleś idzie do jednej osoby gada z nią a potem idzie do drugiej i gada z nią i potem do kolejnej az dochodzi do końca filmu
morał i przekaz genialny tylko troche marnie przedstawiony :/ dlatego dałbym predzej temu filmu cos na przelomie 7-9 nie wiecej nie mniej
Każdy ma prawo dawać oceny i wyrażać swoje opinie nawet jeśli są negatywne, dzięki temu wiemy kiedy film jest dobry a kiedy zły. Tak samo jak dzięki chorym ludziom wiemy co to znaczy być zdrowym i czuć się dobrze. Ja osobiście uważam że film jest rewelacyjny! Porusza bardzo ważną dla nas kwestię: kim chcemy być i jak chcemy przeżyć dany nam czas. Znam osobiście kolegę który np. nigdy nie grał w piłkę i nigdy nie zagra... Znałem osoby które walczyły o każdą chwilę życia bo przecież tylko chwile mają sens... W kinie cały czas obecni są bohaterowie ratujący cały Świat, cieszę się, że ktoś zwrócił uwagę na bohaterów każdego kolejnego dnia - chorych którzy muszą żyć i każdego dnia walczyć w świecie ludzi mogących zrobić tak wiele... Lecz czasem wolą pozostać niewidomi... 9/10 Świetny film...