PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31369}

Siedmiu samurajów

Shichinin no samurai
1954
8,1 75 tys. ocen
8,1 10 1 75385
8,5 33 krytyków
Siedmiu samurajów
powrót do forum filmu Siedmiu samurajów

Właśnie się dowiedziałem, że 11 kwietnia ma trafić do kiosków numer "Gali" z dwoma filmami na DVD: "Siedmioma samurajami" i "Rozmową". Czujecie to???

ocenił(a) film na 10
Kombi

ja jednak poczekam na kolekcje kurosawy, zwlaszcza ze film ma juz swoje lata i roznie moze byc z obrazem i dzwiekiem...

ocenił(a) film na 10
Nakf

Podejżewam, że wydanie w Gali ukazuje się właśnie w ramach promocji pakietu, którego premiera już niedługo, i że transfer oraz tłumaczenie będą te same. Zresztą zobaczymy...

ocenił(a) film na 10
Kombi

Prawdę mówiąc nigdy bym nie przypuszczał, że polska premiera DVD tego arcydzieła, na którą czekam od lat, nastąpi w gazecie.

ocenił(a) film na 10
Kombi

faktycznie, kto by pomyslal ;)... bardzo dobitnie ukazuje to stan naszego rynku wydawniczego... moim osobistym marzeniem jest pakiet kurosawa-mifune; nie byloby to strasznie trudne do zrealizowania, a mielibysmy w kraju nad wisla ewenement na skale swiatowa.

ocenił(a) film na 10
Nakf

No, ale przecież pakiet, który przygotowuje MayFlay, zawiera prawie wszystkie ważniejsze filmy z Mifune, od "Pijanego anioła" po "Rudobrodego". Z ważniejszych filmów brakuje tylko "Rashomonu" oraz "Złego śpiącego spokojnie", ale wystarczy przecież rzucić okiem na tytuły: "Pijany anioł", "Zbłąkany pies", "Siedmiu samurajów", "Tron we krwi", "Ukryta forteca", "Straż przyboczna", "Sanjuro", "Wielki i mały", "Rudobrody" - przecież to festiwal najlepszych kreacji Mifune.

Oczywiście chciałbym, żeby kiedyś na naszym rynku ukazały się "Rashomon", "Idiota", "Na dnie" czy "Zły śpi spokojnie", ale na razie nie ma chyba co narzekać. :)

Kombi

Pod koniec kwietnia w Gali ma też być Funny i Aleksander oraz Wstręt..

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Justyna_0288

No właśnie, czy ktoś już widział to wydanie? Mamy 12 kwietnia, a w Krakowie jeszcze nie ma...

Kombi

ja już kupiłam galę z samurajami i rozmową, a mieszkam w łodzi

Justyna_0288

a ja sie dowiedzialem ze zostalo przesuniete wydanie z samurajami bo wyszlo specjalne wydanie o papiezu.

ocenił(a) film na 10
AmoK

Jestem z Lublina! Szukałem w kilku kioskach i nic (jest tylko ten numer o Papieżu! Nie wiecie kiedy to wyjdzie?

Konrad_de_Zoo

ja już kupiłam , musi być też i u was

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Justyna_0288

Skoro kupiłaś to napisz, droga Justyno, jak się jakościowo prezentuje i jaka jest dokładnie długość filmu w minutach, pleeez :)

ocenił(a) film na 10
Kombi

Może nie jestem Justyną ;P ale powiem tak. Film trwa 3h 9min. i 11 sekund :P Ścieżka dźwiękowa japońska w formacie DD 2.0 i polskie napisy bez możliwości ich wyłączenia. Jakość obrazu jest ok, ale wkurza wielki czarny pasek na którym są polskie napisy... jest to jednak spowodowane tym, że chciano zasłonić amesykańskiego hardsuba.

Z niecierpliwością czekam na całą kolekcję Kurosawy.

ocenił(a) film na 10
bonescraper

Jak to jest możliwe ,że u was już jest ,a u mnie nie ma?! Pozdrawiam!

Kombi

Jedwabiście!!! Kurosawa rules! Już mam go w domciu jeszcze ciepluchny. Coś pięknego moi mili. Podobno niedługo wyjdzie w polsce olekcja Kurosawy na DVD. Sweet...