PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31369}

Siedmiu samurajów

Shichinin no samurai
1954
8,1 75 tys. ocen
8,1 10 1 75387
8,5 33 krytyków
Siedmiu samurajów
powrót do forum filmu Siedmiu samurajów

Nie wiem jak to możliwe, żeby Siedmiu samurajów było na 83 w top100??!! co za paranoja, jak wyleci z top100 to będzie porażka

użytkownik usunięty
psycho_8

Dlaczego on tak spada?? hmmmm...nie potrafie odpowiedzieć na to pytanie.

ocenił(a) film na 9

Bo jakiś nie mający życia prywatnego dzieciak z kompleksami postanowił, że poprzez zakładanie dziesiatek kont wyrzuci z rankingu wszystkie filmy, które przekraczają jego zdolności uczuciowe i umysłowe.
Smutne, ale charakterystyczne dla filmwebu.

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

juz 90 pozycja :(

psycho_8

identyczna sytuacja z filmem "człowiek słoń" z 49miejsca na 93. Niestety znakomite filmy spadają w rankingu i wyprzedza je taki wall-e czy shrek albo inne jajco.

ocenił(a) film na 10
Lukeusz

NIE!! już 96 miejsce, według mnie "Siedmiu samurajów" powinien zamienić się miejscami Gran Torino( nic nie mam do Eastwooda, bardzo lubię ten film, ale bez przesady z tym 17 miejscem w top100) i wskoczyć na jego miejsce.

psycho_8

Lejdis end Dżentelmen, dziś 32 miejsca w dół, czyli 128 pozycja. Niech żyje lista filmwebu. :P

ocenił(a) film na 9
Juby_

To jest jakieś przegięcie... :/
Jak mógł spaść 32 miejsca w dół???

MIejmy nadzieję, że to jakiś błąd w podliczaniu głosów. Podobnie było z "2001 Odyseją Kosmiczną", ale w pewnym momencie sytuacja się odwróciła - jeszcze niedawno spadał codziennie o 5 - 8 miejsc, a teraz codziennie skacze do góry o kilka miejsc i - na szczęście - powoli wraca na swoje miejsce.
Mam szczerą nadzieję, że z filmem Kurosavy będzie tak samo.

Swoją drogą... zauważyliście że na łeb na szyję spadają wszystkie te filmy, których tak nie lubi nasz niezawodny Jerzy (aktualnie "Czuły_Wojtek")? Zastanawiajace

użytkownik usunięty
JaszczurXP

Łoł, straszne oberwanie, tyle pozycji w dół...

ocenił(a) film na 10

Ciągły spadek obrazu Kurosawy jest nieuchronny. Wystarczy że wyjdzie coś pokroju Transformersów czy Terminatora, i już banda gówniarzy rzuci się by dawać 10/10. Takich filmów ogląda już coraz mniej osób tym bardziej że coraz rzadziej są emitowane w TV (czasem TVP Kultura coś zarzuci). Kogo obchodzi jakiś czarno-biały azjatycki film z lat 50. Zresztą moim zdaniem nie ma co się przejmować TOP listą, z film webu i tak zrobił się straszny śmietnik.

Animus_86

Niech nawet bedzie poza 200, ci, ktorzy maja jakiekolwiek pojecie o DOBRYM kinie i tak nie zmienia o kultowych dzielach... coz, od dawna wiadomo, ze filmweb staje sie portalem dla dzieciakow, dla ktorych film musi miec efekty specjalne i dialogi czy fabule na takim poziomie, zeby przypadkiem sie nie zmeczyly.

Animus_86

No niestety. Ten top,za każdym razem gdy go przeglądam jest coraz "młodszy", a to pewnie dopiero początek. Nie zdziwię się jak za jakiś rok nie będzie w nim nic sprzed 1990 roku (no może prócz "Ojca...").