PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31369}

Siedmiu samurajów

Shichinin no samurai
1954
8,1 76 tys. ocen
8,1 10 1 75501
8,6 35 krytyków
Siedmiu samurajów
powrót do forum filmu Siedmiu samurajów

Jeszcze nigdy nie widziałem tego filmu. Patrzac na pochlebne opinie na tym forum nabrałem chęci na to dzieło:) Mam nadzieję że sie nie zawiode...

ocenił(a) film na 10
kendo777

Właśnie sie zaczyna. Obejrzeć ten film to obowiązek, ale podziwiam jeśli ktoś wytrwa do 3:10 z niedzieli na poniedziałek... Telewizja się popisała po raz kolejny :/ Życzę powodzenia wszystkim chętnym i wytrwałym.

ocenił(a) film na 10
Qrisu_88

Szkoda, że za późno się zorientowałem... :( Chętnie bym to obejrzał po raz X. ;) Fantastyczny film! Arcydzieło! 10/10!
Gorąco polecam!

Qrisu_88

Ludzie wytrwałam ten wieczorny seans! Od godz 24:00 do 03:10! Bałam się, że usnę, ale jednak udało mi się :) nie rozumiem tylko dlaczego TVP wyemitowało ten film tak późno?

ocenił(a) film na 10
Fatum_3

Właśnie, mi też groziło uśnięcie, mimo iż film był zachwycający. Ostatnie pół godziny oglądałęm na stojąco, bo jakbym usiadł, to bym zasnął!

ocenił(a) film na 10
Fatum_3

Jak to dlaczego? Żeby jak najmniej osób obejrzało.

ocenił(a) film na 8
_Andrzej_

też obejrzałem.ale po raz kolejny skandaliczna pora emisji tak znakomitych filmów.
faktycznie chyba po to żeby jak najmniej osób obejrzało.to nie jest realizacja "misji tvp".
jedynym pozytywem(poza naturalną satysfakcją z filmu) była możliwość obejrzenia kinematografu, który leciał tuż po filmie, a także upajanie się piękną atmosferą na zewnątrz bloku o godzinie po 3.00.następował powolny wschód słońca w akompaniamencie świergotu ptaków...

None200

W pokoju, w którym oglądałam ten film, okno skierowane jest na zachód, więc o 03:00 w tymże pokoju było jeszcze ciemno, ale kiedy poszłam już spać do swojego pokoju, w którym okna skierowane są na wschód,zauważyłam, ze już zaczyna wstawać słonko. Co prawda nie było już jasno, ale zaczynało widnieć.