PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662836}

Siedmiu wspaniałych

The Magnificent Seven
2016
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70352
6,2 37 krytyków
Siedmiu wspaniałych
powrót do forum filmu Siedmiu wspaniałych

O matko!

ocenił(a) film na 4

Nie będę spojlerowała,napiszę tylko o swoich wrażeniach. Jestem zdruzgotana! Może popełniłam błąd zakładałam,iż skoro ktoś wziął się za legendę wśród westernów-zrobi to godnie i z klasą... Niestety-głupkowaty dowcip,zgraja debili(tytuowa 7) i zdeptana fabuła-sprawiła,że szybko pożałowałam wyprawy do kina... Jak dla mnie-kicz!

ocenił(a) film na 8
iza198444

Cóż, mnie się podobał. Może dlatego, że nie zakładałem wiernej kopii wcześniejszej wersji? Czasy się zmieniają i dzisiaj ludzie szukają w kinie innych rzeczy niż kilkadziesiąt lat temu. Inaczej też kręci się filmy. Moim zdaniem jeden z lepszych obrazów ostatnich lat.

GrzeGon1982

Jakie pokolenie - takie filmy.

Siedmiu samurajów 1954 imdb 8,7
Siedmiu wspaniałych 1960 imdb 7,8
Siedmiu wspaniałych 2016 imdb 7,2 i w ciągu kilku miesięcy spadnie w granicach 6,5-6,8

iza198444

Dokładnie. Nie chciałem robić scen i wychodzić z kina w połowie filmu, ale takiego gniota nie widziałem chyba od czasu nowego Draculi. Nic się tam nie zgadzało. Dialogi dramatycznie słabe,. Pratt zupełnie nie śmieszny, ciągle się uśmiechał pod nosem, a ja zachodziłem w głowę z jakiego powodu. Finałowa batalia jak walka power rangers z kitowcami. I wiele wiele więcej słabych stron, ale w tej chwili nie chce mi się rozpisywać.

ocenił(a) film na 9
iza198444

Zapewne jak kazda dziewczynka nie bardzo gustujesz w westernach :)
Ja się wychowałem na westernach i filmach wojennych (takie czasy były) - i stwierdzam, ze ta wersja jest lepsza niż 1960.
OK - oryginał Kurosawy jest lepszy - no ale to inny świat jest - nie bardzo powinno się porównywać.

ocenił(a) film na 4
BestBeast

Drogi kolego-i zły wniosek wyciągnąłeś co do mojego gustu-gustuje w filmach wojennych i westernach.Od dziecka je ogładałam. Hm dziekuje,że mnie odmłodziłeś(dziewczynka):-) Dlatego też,kochajac 'starą'wersję-tej nie umiem zaakceptować. Co człek-to gust. Pozdrawiam.