Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152136
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Nie mam pojęcia czemu Reklamowali ten film i nawet na film-web jest napisane że to Horror przecież to Kpina !!!

To jest Dramat z pseudo-mroczna baśń...Nic więcej !!!

Po prostu się Śmiałem jak film jest z 2008 roku a przez Cały film Tylko takie rzeczy są Wykorzystane jak :
Skrzypienie drzwi,jakieś odgłosy za ściany,z góry itp.

Przecież to już w "Gęsiej skorcę" i "Czy boisz się Ciemność"

100 razy Lepiej się Postarali !!!

Jak ktoś to uważa za Horror to Po prostu Nie wie co to Horror !!!

Ogólnie film Mierny xD

ocenił(a) film na 10
GotTheLife

hmm...wiesz,skoro mówisz że to nie horror to chyba sam nie rozumiesz pojęcia.horrory to NIE TYLKO hektolitry krwi (czyli z półki takich filmów jak 'Piła' czy 'Halloween' które są porażką do kwadratu (a szczególnie ten drugi)) ale także wątki psychologiczne.poza tym słowo "pseudo-mroczna baśń" wziąłeś zapewne z wypowiedzi Caliguli co tylko utwierdza mnie w przekonaniu,że nie potrafisz się nawet sam wysłowić.

nie krytykuję twojego zdania tylko wyrażam swoje.żeby nie było - każdy ma inny gust i różne rzeczy odbiera inaczej.

ocenił(a) film na 6
rexona_130

(( horrory to NIE TYLKO hektolitry krwi (czyli z półki takich filmów jak 'Piła' czy 'Halloween'))

Zapomniałeś napisać "Remake" Halloween...Dokładnie wiem co to Horror...ma też straszyć,przerażać...paranormalne zjawiska itp.

( wątki psychologiczne )

Dobrze powiedziane Watki...anie cały film...a poza tym Sam Obraz Psychologiczny to Nie Horror Nie mył Gatunków !!!

Powiedz mi Co było w tym filmie Takiego Honorowego bo jestem bardzo ciekawy ?

(( wziąłeś zapewne z wypowiedzi Caliguli co tylko utwierdza mnie w przekonaniu,że nie potrafisz się nawet sam wysłowić. ))

Nie będę Ściemniał że to Nieprawda...bo Masz Rację że wziąłem tą gatkę od ziomka...ale nie pieprz mi bredni że Nie potrawie się wysłowić...bo Wiele Recenzji napisałem Długich i Ani jednego słowa nie Wziąłem od kogoś...Nie znasz mnie to se daruj te brednie !!!

rexona_130

rexona, masz całkowitą rację.
do takich filmów trzeba dorosnąć...

ocenił(a) film na 8
zawieszone

Mi ten film bardzo się podobał. Był smutny i trzymający w napięciu. Opowieść o utracie bliskiej osoby, historia o matce szukającej zaginionego dziecka opowiedziana nieliniowo przynajmniej ja tak go odebrałam. Piękny i smutny film. Dla mnie to był dramat/horror dramat wiadomo czemu a horror za wplątane do filmu duchy i trzymającą w napięciu atmosferę.

ocenił(a) film na 6
zawieszone

Aa chcesz mi powiedzieć że Ty jesteś Dorosły Bo zrozumiałeś...a ja Jestem Szczylem Śmierdzącym i dlatego Niby Nie rozumiem ?
he he Żal !!!

Nie takie Filmy się Oglądało...i się Zrozumiało...xD

Oczekiwałem Czegoś Innego i dlatego taka Ocena...Gdybym Wiedział Dokładnie jaki film będzie to bym miał Zupełnie Inna Opinie xD

ocenił(a) film na 10
GotTheLife

hahah xd kochany korniszonku.po pierwsze nie ma takiego słowa jak "potraWię" a jest "potrafię".może najpierw zainwestuj w słownik ortograficzny,hmm?

nie chodziło jej o to,że jesteś śmierdzącym szczylem.to akurat dopowiedziałeś sam.możesz mi powiedzieć,czego oczekiwałeś skoro tytuł mówił sam za siebie?trupów które będą się słały jeden po drugim czy latających flaków i fontann krwi typu "piła"?

może i dziewczyna ma rację - do takich filmów powinno się dorosnąć?
ach,i jeszcze jedno.nie od długości twoich wypowiedzi zależy umiejętność wypowiadania ale od ich stylu.

ocenił(a) film na 6
rexona_130

(( dziewczyna ma rację - do takich filmów powinno się dorosnąć? ))

A Guzik Prawda Człowiek Może mieć 45 lat i takich filmów Może Nie lubić...a może mieć 10 lat i Bedze je Bardzo lubił !!!

To jest kwestia Gustu !!!

"Gotowka"

(( kolejna, marna prowokacja? ))
Daruj sobie...jestem Tylko Ciekaw jak Często to Piszesz ? hmm...

Nie umiecie Zrozumieć i Uszanować Czyjego Gustu...!!!

GotTheLife

umiesz czytać ze zrozumieniem?
NIE CHODZIŁO MI O WIEK.

co do tej prowokacji.. już dwa bardzo dobre filmy nazwałeś przereklamowanymi.
więc pomyślałam, że to może być (ale nie musi) prowokacja.

GotTheLife

a kto powiedział, że miałam na myśli wiek?
i tak dla jasności.. nie jestem osobnikiem płci męskiej.

http://www.filmweb.pl/topic/1219422/Przereklamowane+Oskary+!+!+!.html

kolejna, marna prowokacja?

ocenił(a) film na 10
zawieszone

hahahah xd chłopie,ile ty masz lat?
z poziomu twoich wypowiedzi wnioskuję,że nie więcej niż 13.
nie rozumiesz pojęcia "do filmu trzeba DOROSNĄĆ"??
nie chodzi tutaj wiek ale o dojrzałość psychologiczną i emocjonalną.widać,że uważałeś w szkole.mój 8 letni kuzynek wie co to znaczy a ty nie wiesz? <lol>

nie mów mi tutaj o guście bo po samych "rozumnych" wypowiedziach w temacie tutaj albo o "Labiryncie Fauna" widać,że gustujesz w filmach pokroju "Piła" czy "Halloween" czyli takich gdzie są totalne rozwałki.skoro lubisz tego typu horrory po co oglądasz inne?nie warto,twoich oczekiwań nie zaspokoi TAKI film jak ten.

i przy okazji moja mała rada - wróć do szkoły.przyda ci się trochę odświeżyć wiadomości o ile jakieś masz w tej pustej łepetynie.

miłego dnia.