PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=600590}

Sierpień w hrabstwie Osage

August: Osage County
2013
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 101194
6,8 44 krytyków
Sierpień w hrabstwie Osage
powrót do forum filmu Sierpień w hrabstwie Osage

Nie daliśmy rady, wyszliśmy po 15 minutach. Rozumiem, że Klan, M jak miłość i inne smerfne hity obniżyły oczekiwania widowni. Wystarczy że na ekranie pojawi się Julia Roberts i już trzeba się cieszyć. Autor nie miał nam niestety nic do powiedzenia. Skupił się na robieniu "ambitnego" filmu...

ocenił(a) film na 7
damazlasiczko

Rozumiem, ze nie kazdemu moze sie spodobac, ale nie rozumiem jak mozna ocenic film po 15 minutach...

Bounty

Również nie rozumiem jak można wystawić notę filmowi, którego się nie widziało w całości - często samo zakończenie zmienia całkowicie wrażenie o filmie.

damazlasiczko

Wiesz ze autor nie miał nic do powiedzenia a widzialas 15 min z filmu trwającego 2h.. Poza tym, tak jak nie przepadam za Julią, tak tutaj naprawdę pokazała kawał dobrego aktorstwa, co rozumiem trudno dostrzec w pierwszym kwadransie. Jest wiele kiepskich filmów i dziś często ważniejsza od treści jest kasa i liczba "konsumentów", ale ten film nie jest jednym z nich. Następnym razem jednak spróbuj obejrzeć cały film nim go ocenisz, gdyż możesz się pomylić, a przez Twój komentarz ktoś może wiele stracić nieoglądając danego filmu. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
damazlasiczko

Żle zrobiłeś - film rozkręca się właśnie po 15 minutach.
Osobiście po prostu nie chodzę na takie filmy do kina - chrupanie popcornu nie pomaga w skupieniu się na filmie, które jest dość trudny
A film jest świetny - dobry scenariusz i genialne aktorstwo

Kulasisko_Pospolite

Mnie ten film nie urzekł. 2 godziny w kinie i niestety film się nie rozkręcił. Był za bardzo przegadany, zbyt nudny. Spokojnie można by go skrócić do 1,5 godziny bez wpływu na fabułę, a może wtedy byłby bardziej znośny.

damazlasiczko

nie czaję jak można ocenić film po 15 minutach czy całą płytę po 1 piosence

ocenił(a) film na 8
damazlasiczko

A co ty wiesz o tym filmie skoro widziałaś 15 min. Trzeba było się wybrać na komedię Skubani, a nie na film na podstawie sztuki teatralnej, to byś się nie zawiodła. Film genialny, brawurowa rola Meryl Streep. Dzieciom i osobom niedorozwiniętym nie polecam.

ocenił(a) film na 9
rubinooo

Film dobry od samego początku. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek wyszedł z kina przed zakończeniem seansu. Jestem taki skąpy, ze żal by mi było kasy. Nie, zaraz. Będąc na filmie "Emmanuelle" z Sylvią Kristel po dwudziestu minutach na chwilę wpadłem do kibelka....i po nagłym spadku nastroju:) na salę kinową już nie wróciłem.