Babka od polskiego puściła nam to na lekcji. Pytam się na cholerę mi siedzieć i patrzeć na takie gówno doszczętne. Zamiast oglądać tego gniotu, który rozpoczął jakiś pies próbując nieudolnie rapować wolałem pograć se na smartfonie. Ludzie, po co wpuszczają takie G do kina. To jest dowód że polska kinematografia ostatnich lat jeszcze bardziej psuje opinię na temat kultury w tym kraju (paradoks). Dobre to by było na tyle, jak coś to był mój pierwszy komentarz pod jakimkolwiek filmem na tej stronie.
Kolejny jakiś fanatyk .
Bo film mówi o powstaniu to ma się podobać ? daj temu filmowi 10 niech nasi nakręcą zaraz kolejnego gniota bo wariaci zaczną oceniać dziadowskie filmy wysoko tylko dlatego że poruszają temat powstania ! (Albo jakiś inny temat)
Film ma się przedewszystkim podobać , a jak porusza przy okazji tematy historyczne to świetnie !
Lepiej by nakręcili dobry film dokumentalny niż takie badziewie !
nie pierdziel głupot mam się zachwycać dziadowskim filmem bo mówi o powstaniu ?
Nasi filmowcy jak zwykle nakręcili gniota tym samym obrażając pamięć o tamtych ludziach , naprawdę jak mają kręcić takie badziewia to lepiej dadzą spokój z filmami wojennymi na parę lat .
Niech sobie dobrze przemyślą scenariusz zbiorą choć przyzwoite fundusze i nakręcą dobry film !
Ciekawe, możesz wytłumaczyć mi, w jakim stopniu krew przelana w Powstaniu Warszawskim przyczyniła się do tego, że jestem Polakiem? Zalecam leczenie, jeśli uważasz że setki tysięcy ofiar z PW w jakimkolwiek stopniu pomogły Polsce. BTW świetnie, że filmów o PW jest dosłownie nasrane i w tym roku wyjdą chyba 4, a filmów o Powstaniu Wielkopolskim, albo Powstaniach Śląskich nie ma wcale.
O Boże... Powiedz mi w jaki sposób parę hansów miało zatrzymać miliony ruskich żołnierzy? Rozumiem, że PW osłabiło niemców do tego stopnia, że ruscy przejechali po nich jak po maśle, a w innym przypadku stawiliby im czoła? Idź i pomyśl.
Zgadzam się, brakuje poszerzania ludzkiej świadomości odnoście Powstania Wielkopolskiego - w końcu było zwycięskie!
Cieszę się, że powstają filmy pokazujące historię, która wzrusza serce.
"Sierpniowe niebo..." podobało mi się, jest to moja subiektywna ocena, ale mimo pewnych niedociągnięć niesie ze sobą wartości, które warto dziś znać i głosić. Lepsze to niż kolejna "młodzieżowa komedia", czy pseudoambitny dramat.
To Ty pokazałaś ze nie znasz się na historii. W wyniku Powstania zginęło ponad ćwierć miliona Polaków a Warszawa została zniszczona w 99%. Dowódcy posłali nastolatków, kobiety, a nawet dzieci na rzeź. Powstańcy niczego nie osiągnęli. Powstanie w żaden sposób nie przyczyniło się do pokonania III Rzeszy, poległo niewielu Niemców, za to zginął kwiat polskiej młodzieży, która mogła przysłużyć się ojczyźnie w inny sposób. Dowódcy Powstania to byli nieudacznicy którzy siedzieli sobie w ukryciu podczas gdy ich podkomendni ginęli w nierównej walce,a bezbronni cywylie byli masowo mordowani. Skazali ćwierć miliona ludzi na bezsensowną śmierć, pojmujesz to czy nie?
To są znane mi fakty człowieku. Co nie zmienia faktu, że dzięki tym ludziom obecnie żyjemy w wolnym (" ... ") kraju.
Dokładnie. Przyniosło-niestety-tylko cierpienie, zniszczenie i śmierć. Ale ruscy zawsze źli przecież.