4,9 10 tys. ocen
4,9 10 1 10402
3,0 3 krytyków
Sierpniowe niebo. 63 dni chwały
powrót do forum filmu Sierpniowe niebo. 63 dni chwały
ocenił(a) film na 9
kitka331

nie każdy film jest dla wszystkich od co proponuje jakąś amerykańską kreskówkę

ocenił(a) film na 1
DARAN70

odezwał się wielki znawca ... kreskówki to sam sobie możesz obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
kitka331

Zgadzm się z DARAN70! A Ty być może jeszcze nie dorosłaś do takich filmów... Nie każdy film musi być hollywoodzką produkcją.

ocenił(a) film na 1
FrozenRoses

Jeśli cieszycie się że zrozumieliście to jakże ambitne dzieło, to chciałabym zauważyć, że gdyby nie to, że pomotali trochę w kolejności i wcisnęli jak najwięcej bohaterów (chyba tylko po to by oglądający skupili się na śledzeniu fabuły i nie myśleli co za bzdury się właściwie na ekranie dzieją) to nie byłoby w nim nic do zrozumienia. Film chyba kręcony według genialnej zasady "jeśli nie masz pomysłu na 1 ciekawy wątek nawal 5 po 10 minut, a może nikt nie zorientuje się że w żadnym nie dzieje się nic interesującego". A nawet tego widziałam lepsze wykonania.

PS: Czy mi się wydaję, czy Basia naprawdę dogorywała po skręceniu kostki? XD

ocenił(a) film na 10
polajedryczka

Jak dla mnie Twoje podejście do tego filmu jest absolutnie niezrozumiałe. Jestem pewna, że reżyser nie miał na uwadze nagmatwania w Twojej głowie wieloma, pojawiającymi się, wątkami. Przykro mi jeśli się pogubiłaś, ale to nie znaczy od razu, że film był słaby.

ocenił(a) film na 1
FrozenRoses

Nie pogubiłam się, natomiast trudno nie zauważyć, że każdy z przedstawionych wątków byłby nudny gdyby nie to, że zostały skrócone aby zmieścić się w filmie w trójkę.