4,9 10 tys. ocen
4,9 10 1 10402
3,0 3 krytyków
Sierpniowe niebo. 63 dni chwały
powrót do forum filmu Sierpniowe niebo. 63 dni chwały

Naprawdę spodziewałem się czegoś zupełnie innego. A tu dostałem artystyczne, poprzeplatane wstawki które ani nie ukazują dramatu tamtych dni, ani dzielności Powstańców...wlaściwie to nie wiem co to miało pokazać...

ocenił(a) film na 3
lkz

No zgadzam się z tobą, obejrzałem i też spodziewałem się czegoś innego. Wszystko według mnie nie trzyma się kupy. Tu powstanie, zaraz współczesność znowu jakiś kiepski wątek z wykopami i Raperami, Serio? 3/4 filmu opowiada o ...niczym co ma większy związek z Powstaniem. jeszcze Steven Spielberg ukrywający się w norze, piszący głupoty wciśnięty na siłę. Po seansie byłem Zniesmaczony bo czuję że wydałem pieniądze na film który nie jest ani ciekawy ani nie pokazuje odwagi i losów powstania warszawskiego. Zdecydowanie NAJGORSZY film o Powstaniu warszawskim, jeśli chcecie ciekawe kino nawiązujące do tamtych lat i pokazujące odwagę powstańców to polecam Urodziny młodego warszawiaka. W tym roku ma wyjść miasto 44. Wygląda bardziej przekonywującą niż to cudo i może spełnić moje oczekiwania, na co bardzo liczę. Już czuję że zaraz się na mnie rzucicie i będziecie mówić że filmu nie zrozumiałem. Pozdrawiam/