4,9 10 tys. ocen
4,9 10 1 10402
3,0 3 krytyków
Sierpniowe niebo. 63 dni chwały
powrót do forum filmu Sierpniowe niebo. 63 dni chwały

Właśnie wróciłam z kina i chętnie polecam ten film! Wbrew pozorom jest bez niepotrzebnego
nadęcia. wprost pokazuje to jak wyglądaly tamte dni- dni chwały bo sam zryw jest już chwalebny!
Gorąco polecam, bo warto uświadomić sobie jak wyglądał czas walki o Wolność -skąd on wynikał
i jak jest dziś odbierany. Bardzo bym chciała więcej takich filmów oglądać!

ocenił(a) film na 1
monisg

Jak Stracić Chłopaka w 10 dni - 9/10
Auta 2 - 8/10
Jak urodzić i nie zwariować - 9/10

Prosiłbym o podejście do wypowiedzi Pani powyżej z lekką nutą nieufności.

ocenił(a) film na 6
silvach

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej, jak popatrzeć że oceniłeś na 9 "To nie jest kraj dla starych ludzi", to i Ciebie trzeba traktować z przymróżeniem oka (choć w istocie, technicznie film o niebo lepszy od "Sierpniowego Nieba").

ocenił(a) film na 1
Jaho63

chcesz mi powiedzieć, że nagrodzony 4 oskarami film jest tylko o "niebo lepszy" i nie zasługuje na 9. Cóż.

silvach

hehe..jak wiadomo kobietki lubią bardziej filmy romantyczne i temu chyba trudno się dziwić:) Filmy łatwe i przyjemne dobrze się ogląda i dlatego nie uważam zeby je nisko oceniać skoro śmieszą i dają przyjemność w oglądaniu- czyli spełniają swoją rozrywkową rolę. Natomiast film Sierpniowe niebo... jest zupełnie z innego rodzaju i choć może Cię silvach śmieszyć ten rozrzut upodobań filmowych - jasne rozumiem.
Uważam,że filmie Sierpniowe niebo... jednak nie chodzi o rozrywkę ale o prawdę i przedstawienie (zresztą bardzo ciekawe) tematyki powstania. Osobiście uważam,że ten film jest dobry a jeżeli podchodzisz do mojej oceny z nieufnością masz do tego prawo!