na razie seans przede mną, nie mniej 1 godzina 15 minut raczej nie wróży dobrze widowisku
wojennemu...spodziewałem się minimum dwóch godzin ,jak na takie kino przystało
owszem,opis jak opis,tyle,że tematyka jest mi znana ( jak i chyba każdemu),więc na dobrą sprawę można go sobie odpuścić,,,oglądając np "bitwę o anglię" wcale nie musiałem czytać opisu,żeby wiedzieć,czego się spodziewać...inna sprawa w przypadku jakiegoś nieznanego epizodu lub wydarzeń,o jakim ma opowiedzieć film,wtedy jakieś wprowadzenie się przydaje
Właśnie opis wskazuje na to, że mamy tutaj do czynienia z rekonstrukcjami wspomnień. Pamiętnik nie musiał być cały,a pewne fragmenty. Poza tym powstają jeszcze 2 filmy o Powstaniu Warszawskim : Miasto 44 i Non Fiction pokolorowane materiały archiwalne z połączeniu nawet z fabułą,ale nie jestem do końca pewien.
zasugerowałem się,że nawet z fragmentów powstanie "pełen metraż"...rzecz jasna że obejrzę,na pewno wtedy też inny będę miał jego odbiór. A czy te pozostałe o których wspominasz to na razie tylko projekt,czy już coś więcej wiadomo? Szczerze mówiąc liczę na dobrą batalistykę ale rzecz jasna nie pozbawioną rzetelnej historycznej podbudowy,ale czy w naszych warunkach to się uda? W sumie podobnie było z tematem Westerplatte,kilka podejść było a i tak kontrowersje się podniosły...
Miasto 44 znajdziesz na FW,a ten drugi o to link http://www.youtube.com/watch?v=a9qzTD7WoQ8