PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Dobra wiem...

ocenił(a) film na 8

Wiem że większość osób nie ogladało jeszcze tej części i że dopiero ona wyszła. Ale jak myślicie czy powstanie "silent Hill 3" ? ;)

ocenił(a) film na 10
shaks1995

zależy ile dwójka zarobi kasiorki!!!

ocenił(a) film na 8
jaro1985

A o tym nie pomyślałem ;) Dzięki ;P

shaks1995

Pomijając kwestie finansowe, myślę, że trójka spokojnie powstanie. Jestem świeżo po premierowym seansie i zakończenie, którego tutaj nie zdradzę, wskazuje, że wątki przynajmniej trzech postaci mogą zostać poprowadzone dalej. A jako gracze wiemy, że w Silent Hill wylądować może właściwie każdy, także opcji kontynuacji jest co nie miara :)

ocenił(a) film na 7
shaks1995

Według mnie ostatnia scena w dwójce nie została pokazana przypadkiem. Wydaje mi się, że trzecia część byłaby "prequelem" z Travisem jako głównym bohaterem. Oczywiście tylko zarys fabuły wzięliby z "Origins". Wiadomo niestety, że nie wezmą wszystkiego z gry ;)

ocenił(a) film na 10
mikeset

tak zgadzam się z SonnymaggoT i mikeset oby tylko zakończenie nie było JEDYNIE nawiązaniem do gier tylko czymś więcej!!!!!!

ocenił(a) film na 2
shaks1995

SPOILER !!!! mały, ale jednak.
Pod koniec filmu bohaterowie mówią "The Order's power is broken. Alessa nigtmare is over. She's gone. Another one will come. This is place of lost souls." (mogłam coś przekręcić bo zapisałam ze słuchu, ale sens raczej utrzymany) Moim zdaniem to oznacza, że ten "rozdział" jest zakończony tzn. historia Alesssy ukazana w 1 i 3 części serii i teraz przyszła kolej na nowych bohaterów, których przyciągnie miasto. Na Travis'a bym nie liczyła - to raczej smaczek, szczególnie że część z jego przygodami wydaje się mniej popularna. Obstawiałabym, że zobaczymy 2 część i Jamesa.

użytkownik usunięty
shaks1995

w USA film jest kompletną klapą finansową .... więc jeśli w innych krajach nie poradzi sobie znacznie lepiej to raczej 3 części już nie ujrzymy.