Nie wiecie możne czy gdzieś puszczają ten film w kinie ale bez 3D?? Tak jak to było np. z ostatnią częścią Harrego Pottera którego puszczali w niektórych kinach w dwóch wersjach (z 3D i bez 3D).
Tylko że HP nie był robiony stricte pod 3D, tak jak ten SH, więc wersji 2D chyba nie puszczają, bo z założenia (na co wskazuje nazwa) ma być 3D. Niech się wypowie ktoś, kto może był na Pile 3D w 2D :)
ja byłem na pile i wielu innych i powiem tak - to 3d to tylko zwykłe nabijanie ludzi w butelkę.2-3 sceny 3d w cąłym filmie i to by było na tyle. Powiniem być wybór 2d i 3d a nie machnęli 2 sceny 3d i wyciągają kasę od bidnych ludzi.
Już nawet nie chodzi o "zagęszczenie" efektów, ale tak naprawdę nie każdy jest w stanie normalnie oglądać filmy w 3D. Chciałam wyciągnąć na Silent Hill'a moją kuzynkę, ale jej wada wzroku najnormalniej w świecie nie pozwala jej oglądać seansów w trójwymiarze. Myślałam, że film od dnia premiery będzie wyświetlany w dwóch wersjach, ale niestety się przeliczyłam :(
Sami sobie straty przynoszą tym zarzucaniem kin gównianym 3D, bo ile tysięcy ludzi wcale nie idzie przez to do kina. W ogóle to jakaś paranoja, że nawet, jak jest wersja 2D, to zaledwie kilka razy, a wersję 3D puszczają do oporu. Powinno być zupełnie odwrotnie, wersja 2D puszczana w przewadze, a 3D jako ciekawostka.
Chcą robić ludzi w wuja, a sami sobie straty przynoszą, bo tymi kilkoma złotymi do biletu nie odbiją sobie tysięcy ludzi, którzy olewają gówniane 3D.
Ja byłem na seansie 2D, więc na pewno taka wersja istnieje, tyle, że to był wewnętrzny pokaz na małej salce i nie wiem, czy w kinach też dadzą, bo patrzyłem ostatnio na repertuar kin u mnie w mieście i wszędzie ten film był w 3D.
właśnie dzwoniłem do kina - powiedzieli że będą wyświetlać tylko w 3d i dystrybutor na Polskę nie dał wersji w 2d do kin:(
Skoro robią ludzi w wała, to wielki wuj im w dupę. Sami się oszukali, bo tysiące ludzi zamiast iść do kina ściągnie sobie film z neta i tyle.
właśnie dzwoniłem do kina - powiedzieli że będą wyświetlać tylko w 3d i dystrybutor na Polskę nie dał wersji w 2d do kin:(