ale na FilmWebie prawie żadny film nie ma dobrej oceny.. i jak tu się sugerować czymkolwiek?
dla mnie film mocny i z dobrą fabułą 8.5/10
Tak to już jest, że zazwyczaj kontynuacja jest raczej słaba od części pierwszej i tak też jest w tym przypadku. Klimat gry został zabity, brak elementów grozy, typowy amerykański horror
Chyba sobie żartujesz. SH2 było nastawione na ciągłą akcje, na siłę upakowane stwory, gra aktorska też pozostawia do życzenia. Ani razu przez cały film nie odczułem klimatu grozy, film zamiast straszyć bardziej obrzydzał. Zapomniano iż SH bazuje na strachu, grozie oraz przerażeniu gracza. Brakowało klimatuz gry nawet znakomita muzyka tego nie ratowała. Myślę że każdy fan gry rozumie o czym piszę. No i oczywiście piramidka:/ obrońca, wojownik WTF. To było po prostu przegięcie na maxa, ktoś wcześniej tu napisał że ogólnie "piramidka to taki fajny gość z którym można iść na piwo" Końcowa walka tragiczna, totalne zepsuty film. Rozumiem że gusta są różne, Kleszczu tobie się podoba ok, ale podaj przykłady dlaczego ten film jest tak "mocny"