Właśnie naszła mnie taka myśl;
Odrodzona Alessa z Rose w swoim alternatywnym świecie dzieli się po raz kolejny, tylko po to, by żyć z jej nową matką jednocześnie tu, jak i w realnym świecie, ponieważ też chce zacząć żyć normalnie, w zwykłym świecie, a jednocześnie chce zostać z matką i nie chce osobiście wracać do starego świata, w którym doznała tyle krzywd.. A więc Alessa dzieli się i swoje drugie nowe ''ja'' umieszcza w postaci dziecka, po czym dziecko to przenosi do Real World, które znajduję Chris. Postanawia je adoptować i żeby zapomnieć raz na zawsze o przeszłości, zmienia nazwisko na ''Harry Mason'', a dziecku daje a imię Heather. I tak Heather żyje sobie do 18 roku swojego życia, ciągle dręczona przez zjawiska, które nie jest w stanie wytłumaczyć (ona ma w sobie moc Alessy, tylko o tym nie wie) W dniu sowich 18 urodzin, jej ojciec tajemniczo znika. Heather postanawia raz na zawsze pojechać do Silent Hill, żeby rozwiązać ten problem. Tam nie świadomie zaczyna tworzyć Otherworld i zakłóca życie drugiej Alessie (tej 2, która żyje wraz z matką w Fog World), której się to nie podoba. Alessa uświadamia sobie, że nie może być w 2 miejscach na raz i postanawia pozbyć się Heather. (tak, dobrze myślicie, tutaj powinna być Memory od Alessa - zresztą, Adelaide Clemens była widziana na planie z czarną peruką, co wyraźnie sugeruję Memory od Alessa) I tak Heather będzie podążać za sowim przeznaczeniem i spotykać różne dziwne rzeczy w Silent Hill, a resztę już wymyślą reżyser ;)
Co o tym myślicie ? Proszę o komentarze. Oczywiście nie musi być tak jak się domyślam, bo mam wiele możliwych interpretacji .
Załóżmy że będzie tak:
Order chce przywołać Goda, cuduje jakiś rytuał (Claudia i ten pajac). Sharon znika Rose z fog world, zło wraca do SH (jej zła dusza) a w realu odradza się Heather z Godem w środku. Kiedy Heather ma 18 lat jej ojciec gdzieś zaginął - kontaktuje się z nią detektyw (Leo) i mówi że Harry Mason miał kiedyś inną tożsamość a jego rodzina zaginęła w SH. Więc Heather idzie tam go szukać, gdzie spotyka Rose i jest wabiona przez Vincenta do Claudii.
W Amusement Park będzie rozróba pożar i Pyramid czyli - możliwe, że tak jak w grze Heather załatwi swojego mrocznego sobowtóra którego przywiało do SH. Finał podobny do tego w grze.
Mogło by tak być moim zdaniem. To by miało w miarę "ręce i nogi"
No w 1 nie było.
Chodzi mi oto żeby uzasadnić jakoś narodziny Heather. W grze to było prostsze, na koniec wyszedł z dzieckiem - oficjalna wersja (bo nikt by mu nie uwierzył jakby mówił prawdę) była taka że znalazł Heather przy drodze (dowiadujemy się w 3ce).
Nie wiadomo czy zakończenie z pierwszego filmu - było symboliczne i metaforyczne (bo tak też mogą od tego wyjść) czy to był fog world i normalność (najprawdopodobniej tak).
Jeżeli Heather będzie "od tak sierotą" i Harry zaginie - i ją też będą ścigać koszmary to będzie dziwne. Tak jak piszemy motyw z odrodzeniem Aleski byłby lepszy - tylko jakiś impuls musi go wywołać. Dlatego wmieszałem w to the order na nowo - z jakimś rytuałem w moich domysłach. Claudia w końcu ma jakąś funkcję ... w grze rytuał z Godem a w filmie?
No właśnie zastanawia mnie rola Claudii w filmie. Bo przecież w grze była ona członkiem The Order i zarazem przyjaciółką Alessy z dawnych czasów, a filmie było wyraźnie że Alessa nie miała żadnej przyjaciółki, tylko czuła się zaszczuta przez wszystkie dzieci ze swojej klasy. Ale w sumie to co mówisz może i miało by sens .. ale jak tak, to skąd niby Claudia wiedziałaby że istnieje jakiś alternatywny świat SH i po co mieszałaby do tego akurat Alessę ? Trochę to dziwne ... Moim zdaniem nie ma sensu mieszać w to Zakonu; reżyser SH1 wyraźnie daje znak że zakonu nie ma, wymyślił jakąś inną sektę. Ale i tak wszytko zależy od reżysera.
I w sumie dlatego pójdę na ten film głównie - żeby zobaczyć co oni tam wymodzili ... i jak umieszczą te motywy ; /
Sami pewnie zamote mieli z tym xD
Niewiele wiadomo ale jak już snujemy domysły, to Vincet pewnie będzie pomagał Heather w podróży również. Bo tutaj go odmłodzili jakby. Zrobili z niego takiego koleżkę Heather bardziej. Tamten w grze był poważniejszy i Heather od początku żywiła do niego wyraźną antypatię, potem jej przeszło trochę ale było za późno.
Ale tu w filmie może być zarówno dobry jak i zły. Poza tym jest jeszcze Dahlia... to będzie Claudia, Rose z fog wordl i Dahlia.
Wedlug wywiadu z Sean'em Bean'em Vincent to bedzie chlopak Heather .. ;/ Troche mi tak nie pasuje, ze go tak bardzo zmienili.
No tak, mi to też nie pasuje, jak każdy fan gry chciałby lekko ''pokręconego'' Vincent'a a nie jakiegoś młodego i to jeszcze chłopaka Heather. Według wywiadów z Seanem Beanem, on będzie także podróżował z nią po Silent Hill, a Duglasa w ogóle nie będzie. Co oni z tym filmem zrobili? Też mi to nie na rękę że tak pozmieniali ... ;/
Cholera właśnie co skończyłem trójkę i jak zobaczyłem tego filmowego Vincenta oraz dowiedziałem się jaką będzie pełnić rolę, to aż mnie w środku skręciło.