Dobry, jest wiele wspaniałych filmów w dorobku, na pewno i silent hill mu wyjdzie (sarkazm)
Wstrzymajmy się z krytyką przynajmniej do pierwszych zwiastunów. Niestety też mam obawy które mam nadzieje rozwieją się już niedługo.
Choć szlag mnie trafia że film nie trafił w ręce Christophera Gansa pierwszą część filmu uznaję za film niesamowity i niepowtarzalny, ale to tylko moje zdanie. Myślę że to w dużej mierze dla tego iż jestem totalnym maniakiem gry :)
mój brat mi powiedział, że jak reżyser chce się wybić, to pozwala mu się robić przeważnie tylko horrory, that's sad
Taaa ale nie Silent Hill. Konami trzymało łapę przy produkcji filmu, sam Christophe Gans ubiegał się o ekranizację przez 5 lat !
Myślę że Konami nie pozwoli sobie na wypuszczenie byle czego, choć uważam że SH gra skończyła się na 3 części, to mam ogromną nadzieję że film będzie co najmniej tak samo dobry jak jedynka
1 częśc filmu była niesamowita, jestem maniakiem gry i powiem szczerze że klimat filmu, do tego muzyka a nawet efekty specjalne spowodowaly ze slinilem sie jak dziecko :) czesto wracam do jedynki, i mam nadzieje ze do dwojki tez czesto bede wracal :/
Nie podoba mi się zmiana fabuły, miała być fabuła na podstawie drugiej gry, gdzie Harry dostaje list od zaginionej żony, a po zmianie scenarzysty/reżysera okazuje się, że Harry ma jakąś 18 letnią córkę znikąd i znowu w Silent Hillu bedziemy mieli przestraszoną dziewczynkę, mam nadzieje, że to będzie jakoś wyjaśnione i że trzecia część filmu będzie na podstawie drugiej części gry i Boże broń Basseta, jak spieprzy ten film.
Hej Silent Hill: Revelation oficjalnie będzie miał że tak powiem swoją premierę na Comic Com 14 lipca, więc myślę że z tym dniem powinniśmy otrzymać również i trailer, a przynajmniej jakąś krótką zapowiedź.
wtf? Od kiedy trailery wypuszcza się 2 miesiące przed premierą a nie na comic conie, gdzie można uzyskać największy rozgłos O_O
@up Niewiem skąd twój sarkazm. Basset zrobił genialną Dolinę Cieni a był to jego pierwszy film. IMO klimat SH1 (mowa o filmie) jak dla mnie zupełnie przesłodzony i do bólu hollywoodzki i mówie to jako prawdziwy fan gry. Mam nadzieje że nowy reżyser odda grozę (co wyszło mu genialnie w Dolinie Cieni) jaka to płynie z gry i w większym stopniu skupi się na fabularnej części filmu niż jak to zrobił Gans, napychając SH durnowatymi efektami i kiepską akcją.
Ehh, kiedy w końcu zdecydują się przenieść drugą część na ekrany? Przecież Silent Hill 2 ma prawdopodobnie jedną z najlepszych (a może i najlepszą!) fabułę wśród gier. "Trójka" jest ok, ale jednak w porównaniu z dwoma wielkimi poprzednikami wypada dość cienko. Już lepszym materiałem na film by był Silent Hill The Room, bo chociaż sama gra za wiele wspólnego z oryginalną trylogią nie miała, to przy kilku zmianach mógłby z tego wyjść niezły horror.
Z czwórki ciężko byłoby zrobić dobry film. Fabuła gry jest genialna, ale prawie wszystko opiera się na tym , że Henry znajduje kolejne kartki na których Joseph tłumaczy mu, co się z nim dzieje i jakie jest jego zadanie. Nie wyobrażam sobie, aby mieli to w jakiś sensowny sposób przedstawić w filmie.
Ale co do dwójki się zgadzam, bardzo chętnie bym obejrzała. Tylko, że jej fabuła jest bardzo nie Hollywoodzka, nie można tam nawpychać masę niepotrzebnych i tendencyjnych scen, więc nie sądzę, aby miała kiedykolwiek powstać. Niestety.
Sądzę, że gdyby ruszyli drugą część gry nie wyszłoby to za dobrze. Druga część przez fanów dostała miano najlepszej - a znając życie ekranizacja nawet w calu by jej nie dorównała.
Zgadzam się w 100%. Ja bym oglądnęła dwójkę, ale tą prawdziwą, z fabułą jak z gry, a nie zmienioną. A to jest chyba niemożliwe.
Już jak widzę to, jak chcą zrąbać część trzecią dając zamiast intrygującej postaci Vincenta jakiegoś byle chłopaczka, który na dodatek będzie mieć romans z Heather, to mi się odechciewa oglądać tego filmu.
Tak apropo tej półtora minutowej sceny z filmu, którą dodali w internecie to oceniam na 4/10.
1. aktorzy wyglądają jakby właśnie się kąpali i dostali make up, nie wyglądają naturalnie.
2. w pokoju jest ku*wa za jasno!!! Przecież jak w grze łaziłeś po szpitalu i były te pielęgniarki, to można się było posrać.
3. podkład dźwiękowy, jak z jakiego survival horroru z zombie, uwielbiam filmy zombie, ale to nie jest film zombie @#!%#$%!#$%!!!!!!!!!!