PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34120
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

Oryginalny

ocenił(a) film na 7

Jak dla mnie ten film jest po prostu oryginalny i inny- to chyba najlepsze słowa mogące opisać to co oglądnęłam. Jedynka jak i dwójka utrzymane są na dość podobnym poziomie, przy czym skłaniałabym się ku drugiej części. Cała akcja wygląda jak wyjęta z głowy śniącej osoby, jak najgorszy senny koszmar. Ciężka, depresyjna atmosfera, strach i zagadka do rozwikłania. Pewnych rzeczy brakuje, niektóre są przekoloryzowane...ale w ogólnym rozrachunku bardzo fajny. Ode mnie ma ogromny plus, za koncepcję sennego koszmaru (wiem, że może nie o to chodziło, ale ja tak film odebrałam). Może i nie straszy jak typowe horrory, ale wprawia w stan niepokoju. Nie jestem pewna, czy spodoba się fanom klasyki...jest nietuzinkowy. Osobiście nie znam drugiego, podobnego filmu. Polecam jedynkę i dwójkę każdemu zainteresowanemu :) Warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 4
93bebe

Jak chcesz poczuć klimat Silent Hill, to zagraj w gry a dokładnie w 1, 2 ,3 no i może origins. tam jest dopiero klimat a nie w tym miernym filmie,... no jedynka była bardzo dobra jak na ekranizacje gry, mimo że nawet zmienili płeć bohatera ;)

użytkownik usunięty
93bebe

Idealne słowa :) Nie ma co ukrywać - dwójka jest słabsza od jedynki, ale i tak chętnie poszedłem do kina i nie pożałowałem. Jeśli będzie trzecia część to też pójdę, mimo wielu negatywnych komentarzy na temat mozliwej kontynuacji serii filmów o Silent Hill :)