Akira Yamaoka jak jest wyraźnie tutaj napisane, został zaproszony do współpracy nad tą produkcją. Moje pytanie sprowadza się do tego, czy tak jak w poprzedniej części muzyka została po prostu żywcem wyciągnięta z gry czy Akira komponował zupełnie coś nowego? Mnie osobiście absolutnie nie przeszkadzałoby gdyby posłużono się muzyką z trzeciej części gry. Powiem więcej, życzyłbym sobie tego. Takie utwory jak End Of Small Sanctuary, Breeze - In Monochrome Night czy w szczególności Dance With Night Wind czy A Stray Child są doskonałe. Z resztą nie ma co wymieniać, bo cały soundtrack jest świetny. W poprzednim filmie taki zabieg zdał egzamin... Jak i co o tym myślicie?
Z tego co czytałem, w napisach końcowych pojawia się nowy utwór, skomponowany na potrzeby filmu. Cała reszta jest po prostu wzięta z gier. Zbrodnią jest jednak to, że ponoć nie użyto w filmie "Letter from the lost days" :/
Coz, z muzyka jest tak - jest w wiekszosci skomponowana przez Danne, ale sa rowniez kawalki stworzone przez Yamaoke (bodajze 3) oraz utwory wziete z gry. Najlepiej jak posluchasz fragmentow, sam sie przekonasz - http://www.amazon.com/Silent-Hill-Revelation-Original-Soundtrack/dp/B009Y8IWPO