PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34159
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

nie dość że czekałem i czekałem na kolejny Silent Hill, to na dodatek ekranizują moją ulubioną cześć gry, według mnie najbardziej psychodeliczna z serii !! Muzyka w tej części gry rewelacyjna, klimat- pełna jazda, ryje berecik :D. Wizyta w kinie murowana !!!!

magicswordpl

Zgadzam się 3 część była że się tak wyrażę najbardziej zryta. Ja grając w trójkę zastanawiałem się jaką trzeba być osobą aby wymyślić taką grę, i jakoś przeszły mnie ciarki :) jednak daleko jej było do klimatu z części 2 którą uważam po prostu za rewelacyjną nie do pobicia
nie da się tego powtórzyć. Pamiętacie Hotel pierwsze spotkanie piramidki :D albo te dziury w więzieniu Ha:) Nie wiem czy wiecie ale część 2 i 3 została wydana na xbox360 i play 3 w wersji HD panowie i panie wierzcie mi 100 zł jest tego warte. :)

say_2

Właśnie poluję na jakieś tanie wydanie pudełkowe.
Chyba trzeba będzie używkę kupić, bo pakiet wciąż trzyma cenę w sklepach... :P

Mithrill

Używka kosztuje jakieś 70-90 zł ja dawałem chyba 75 ;] bardzo rzadko kupuję oryginały, ale SH warto naprawdę ;]

say_2

Ale podobno w HD kilka rzeczy jest gorszych. Ale ja nie wiem, bo nie grałem.
2 i 3 część SH są chyba najbardziej wciągające z całej serii

Nyman

Wyszedł patch, który naprawia wszystkie niedociągnięcia w wersji na PS3.
Konami "zgubiło" gdzieś ostateczny kod gry i wersję HD oparto na jakiejś starej wersji, jeszcze nie do końca dopracowanej (coś jakby beta). Stąd te niedociągnięcia, bugi i problemy z grafiką.
Brzmi zabawnie, ale to fakt.

Na PS3 podobno jest lepiej po patchu. Na X360 patcha nie będzie.

ocenił(a) film na 7
say_2

Jest tak jak mówisz SH2 to jeszcze lepszy SH1, klimatycznie- typowy klasyk serii, sedno Silent Hill. W trójce dostaliśmy coś nowego, porytego :D

ocenił(a) film na 7
magicswordpl

A tak jeszcze z innej beczki, zobaczcie sobie film "Drabina Jakubowa" jest to film na którym wzorowali się twórcy SH1. Jest w nim sporo motywów które przywodzą na myśl SH.