PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395846}

Silent Hill: Apokalipsa

Silent Hill: Revelation 3D
2012
5,1 34 tys. ocen
5,1 10 1 34135
3,4 11 krytyków
Silent Hill: Apokalipsa
powrót do forum filmu Silent Hill: Apokalipsa

fragment

ocenił(a) film na 4

http://uk.ign.com/articles/2012/07/14/comic-con-silent-hill-revelation-3d-exclus ive-footage

ocenił(a) film na 7
widz00

Widziałem. I oglądam go w kółko... :D

ocenił(a) film na 3
spyro0

Ja to w ogóle jaram się tym .... za to moje 5 lat czekania zostały bardziej podjudzone ....

ocenił(a) film na 7
evo93

Ja również. Czekam na drugi klip z nowym potworem, opis wydaje się być ciekawy. Pokazane sceny są 13+ ale film będzie R+.
Więc mamy na co czekać. Reżyser jest wielkim fanem gry i raczej nas nie zawiedzie, szczególnie, że potwierdzili iż znajdzie się wiele smaczków dla fanów :)
A na zwiastun pewnie poczekamy jeszcze 2 tygodnie :)

ocenił(a) film na 4
spyro0

Reżyser i scenarzysta w jednym - jako fan gry, robi film w którym Vincent ma 15 lat mniej niż w grze - a ojciec Heather jeszcze żyje jak jest ona w miasteczku : P ...

Ja mam tylko nadzieję że to będzie się jakoś trzymać kupy. Na nic więcej nie liczę xD

spyro0

Podobno drugim potworem był manekin atakujący Heather.

widz00

Scena wygląda absurdalnie bez kontekstu. Trochę mi nie pasuje praca kamery w ujęciach z pielęgniarkami, ale to już naprawdę czepialstwo. Super charakteryzacja i scenografia, może zbyt jasne zdjęcia, ale muzyka podrasowana przez Jeffa i Akirę robi tutaj chyba największe wrażenie. Czekam na kolejne materiały.

ocenił(a) film na 3
widz00

Chciałbym zauważyć że każdy patrzy na ten urywek jak na całość filmów, primo, ta scena jest 1% całego filmu secundo filmy które zawsze są pokazywane na comic con nie są obrabiane efektami i zrobione na odwał, tertio film został stworzony w celu pokazywania go w 3D nie w 2D i scena upadku noszy jak widać były kręcone specjalnie na potrzeby efektu 3D a nie pracy kamer jak zwykłych filmach bez efektów. A i jeszcze jedno scena z tym jak ten koleś budzi się na szpitalnym łóżku jest trochę podobna do tej z Silent Hill 5 homecoming. Czyżby twórcy wyskakują z najlepszymi scenami z gry i mieszają wszystkie części? O ile dojdzie do tworzenia SH 3 movie na podstawie SH4 gry, to proszę zrobić serial, bo ja miałem tylko przyjemność przechodząc ją i żadna scena nie powinna być pominięta.

ocenił(a) film na 2
evo93

W przypadku tego filmu jestem pewien, że w kinach zobaczymy tę scenę dokładnie w takiej samej tonacji, bez dodatkowych efektów. Film został ukończony już w marcu, czego dowiedzieć się można było z bloga reżysera.

Inna sprawa - dlaczego nikt zdaje się nie zauważać głupoty całej sceny? Każda osoba ze śladowym IQ zorientowałaby się, że pielęgniarki reagują na dźwięk, więc jeśli Heather powoli odpinałaby pasy, mogliby wyjść z pokoju bez zbędnego zamieszania, a tak reżyser na siłę próbuje zbudować napięcie, przez co fragment wypada nieprzekonująco. Jeśli całość będzie trzymać podobny poziom, podziękuję temu sequelowi.

wojciech_01

Było widać że Vincent się skapnął ;P Ale to "rozpinanie pasów" troszkę szeleściło, więc Heather próbowało zrobić to jak najszybciej :) Nie wiem:p tak to sobie tłumacze ;F

ocenił(a) film na 3
wojciech_01

Dobra ale oglądaj film 3D bez okularów a z nimi. Na pewno to co pokazali na panelu, odzwierciedla oryginalną wersję, brawo :) Na tą scenę nawet nie jest naniesiony obraz anaglificzny, co może kompletnie odmienić wygląd sceny. I jak można pisać że w kinach zobaczymy scenę bez dodatkowych efektów, skoro oglądasz surowy 1 minutowy urywek. Oglądnij sobie film 3D w kinie a potem w domu na komputerze lub TV zobaczysz różnicę. Dziękuje!

ocenił(a) film na 2
evo93

Owszem, zobaczę różnicę. Film w 2D będzie jaśniejszy i płaski. Nie ma za co.

ocenił(a) film na 7
wojciech_01

Nie oceniajcie filmu po jednej scenie, szczególnie, że jest już ona umieszczona prawdopodobnie w połowie filmu (kto grał w grę i zrozumiał dialog wie gdzie bohaterowie pójdą dalej więc ich podróż powoli się kończy). A film ma zawierać mnóstwo easter eggów i ma być mroczniejszy. Jak wyjdzie - zobaczymy ale ja sam nie mogę się doczekać, mimo wszystko nie byłem rozczarowany pierwszym filmem a jestem fanem gry. Etap powstawanie filmu śledziłem od początku ogłoszenia i póki co nie zawiodłem się :)

spyro0

Nie wygląda mi to dobrze, chyba dostaniemy film bez klimatu, ale mam nadzieję, że się mylę...

Izkur

"Kocham" takie wypowiedzi po minutowym wyciętym ze środka kawałkiem filmu

say_2

w moim temacie napisałem, dlaczego i mysle, ze sie zgodzisz ze mna, każda scena z jedynki z potworami była lepsza od tej, ale to tylko moja opinia, nadal mam nadzieje ze sie myle i film bedzie zajebisty