http://uk.ign.com/articles/2012/07/14/comic-con-silent-hill-revelation-3d-exclus ive-footage
Ja to w ogóle jaram się tym .... za to moje 5 lat czekania zostały bardziej podjudzone ....
Ja również. Czekam na drugi klip z nowym potworem, opis wydaje się być ciekawy. Pokazane sceny są 13+ ale film będzie R+.
Więc mamy na co czekać. Reżyser jest wielkim fanem gry i raczej nas nie zawiedzie, szczególnie, że potwierdzili iż znajdzie się wiele smaczków dla fanów :)
A na zwiastun pewnie poczekamy jeszcze 2 tygodnie :)
Reżyser i scenarzysta w jednym - jako fan gry, robi film w którym Vincent ma 15 lat mniej niż w grze - a ojciec Heather jeszcze żyje jak jest ona w miasteczku : P ...
Ja mam tylko nadzieję że to będzie się jakoś trzymać kupy. Na nic więcej nie liczę xD
Scena wygląda absurdalnie bez kontekstu. Trochę mi nie pasuje praca kamery w ujęciach z pielęgniarkami, ale to już naprawdę czepialstwo. Super charakteryzacja i scenografia, może zbyt jasne zdjęcia, ale muzyka podrasowana przez Jeffa i Akirę robi tutaj chyba największe wrażenie. Czekam na kolejne materiały.
Chciałbym zauważyć że każdy patrzy na ten urywek jak na całość filmów, primo, ta scena jest 1% całego filmu secundo filmy które zawsze są pokazywane na comic con nie są obrabiane efektami i zrobione na odwał, tertio film został stworzony w celu pokazywania go w 3D nie w 2D i scena upadku noszy jak widać były kręcone specjalnie na potrzeby efektu 3D a nie pracy kamer jak zwykłych filmach bez efektów. A i jeszcze jedno scena z tym jak ten koleś budzi się na szpitalnym łóżku jest trochę podobna do tej z Silent Hill 5 homecoming. Czyżby twórcy wyskakują z najlepszymi scenami z gry i mieszają wszystkie części? O ile dojdzie do tworzenia SH 3 movie na podstawie SH4 gry, to proszę zrobić serial, bo ja miałem tylko przyjemność przechodząc ją i żadna scena nie powinna być pominięta.
W przypadku tego filmu jestem pewien, że w kinach zobaczymy tę scenę dokładnie w takiej samej tonacji, bez dodatkowych efektów. Film został ukończony już w marcu, czego dowiedzieć się można było z bloga reżysera.
Inna sprawa - dlaczego nikt zdaje się nie zauważać głupoty całej sceny? Każda osoba ze śladowym IQ zorientowałaby się, że pielęgniarki reagują na dźwięk, więc jeśli Heather powoli odpinałaby pasy, mogliby wyjść z pokoju bez zbędnego zamieszania, a tak reżyser na siłę próbuje zbudować napięcie, przez co fragment wypada nieprzekonująco. Jeśli całość będzie trzymać podobny poziom, podziękuję temu sequelowi.
Było widać że Vincent się skapnął ;P Ale to "rozpinanie pasów" troszkę szeleściło, więc Heather próbowało zrobić to jak najszybciej :) Nie wiem:p tak to sobie tłumacze ;F
Dobra ale oglądaj film 3D bez okularów a z nimi. Na pewno to co pokazali na panelu, odzwierciedla oryginalną wersję, brawo :) Na tą scenę nawet nie jest naniesiony obraz anaglificzny, co może kompletnie odmienić wygląd sceny. I jak można pisać że w kinach zobaczymy scenę bez dodatkowych efektów, skoro oglądasz surowy 1 minutowy urywek. Oglądnij sobie film 3D w kinie a potem w domu na komputerze lub TV zobaczysz różnicę. Dziękuje!
Nie oceniajcie filmu po jednej scenie, szczególnie, że jest już ona umieszczona prawdopodobnie w połowie filmu (kto grał w grę i zrozumiał dialog wie gdzie bohaterowie pójdą dalej więc ich podróż powoli się kończy). A film ma zawierać mnóstwo easter eggów i ma być mroczniejszy. Jak wyjdzie - zobaczymy ale ja sam nie mogę się doczekać, mimo wszystko nie byłem rozczarowany pierwszym filmem a jestem fanem gry. Etap powstawanie filmu śledziłem od początku ogłoszenia i póki co nie zawiodłem się :)