6/5 można dać temu filmikowi za potworki i pomysł na pająka bo był genialny i przerażający .
Niestety cała reszta leży i film tylko dla zagorzałych fanów Silent Hill .
Ogólnie szkoda czasu i nawet 3D nie ratuje tej pozycji ale jest lepsza od ostatniego Residenta Evila.
Hahahaha ten pająk był przerażający ? serio ? Dla mnie w całym filmie nie było nic przerażającego... pomyślałem nawet że to film dla dzieci. A szkoda po pierwsza część była straszna i o wiele bardziej klimatyczna, dopracowana i przede wszystkim logiczna niż kontynuacja.
Cóż rzecz gustu...Jak chodzi o Silent Hill to gry znam i dopiero ta część coś klimatu z gry posiadała...Aktorka grająca Heather Mason też ładna nawet ale to także rzecz gustu,, Ogólnie wkUrza mnie podtytuł "Apokalipsa" z Resident Evil też druga część miała w tytule apokalipse...o ile w RE2 to miało jakiś tam sens bo plaga zombi opanowała miasto o tyle tutaj...nie bardzoo...ale i tak dobrze sie oglądało. Moja ocena 6/10
Chciałbym zobaczyć jak spotykasz takiego pająka i wybuchasz śmiechem - akurat a reszta filmu rzeczywiście mało straszna.
Wiesz jest różnica między tym co widzisz w filmie a tym co spotkasz w rzeczywistości :)
co do pająka wcale straszny nie był...wiele rzeczy było zaczerpniętych bardziej chyba z gry.Jednak zgodzę się ,że w porównaniu do nowego 'Resident Evil' to SH na lepszym poziomie choć trochę boli mnie to ,że tyle czasu kazali nam czekać na tą 2 część a fajerwerków nie ma...
Nie zgodze się że RE jest gorszym filmem ale to dlatego że jako wielki fan serii gier i filmów mam klapki na oczach :P Stąd też rozumiem dlaczego niektórzy tak wysoko oceniają ten film. Może dlatego też że nie potrafie skojarzyć żadnych motywów z gry (gdzie ponoć w apokalipsie 3D jest ich więcej) pierwsza część podobała mi się bardziej.