Niestety. Poszedłem do kina mimo nieprzychylnych recenzji żeby się przekonać JAK MOŻNA
SPIEPRZYĆ TAK KULTOWY FILM JAK SILENT HILL!!! Nawet orzeszki z biedronki go nie ratują co
je kupiłem przed seansem żeby się nie denerwować. I się zdenerwowałem. Niemiłosiernie został
zniszczony obraz z pierwszej części. Nie, ja się poddaję...
Ten film jest kultowy? W jakich kręgach?
Kultowa to jest gra a nie ten średniak.
Nie wiem co ludzie w tym widzą. Rzeczywiście przez pół filmu jest klimatycznie i jak z gry ale druga połowa to już koszmarek.
niestety miałem tak samo, wydawało mi się, ze reżyser chciał jak najwięcej poruszyć wątków lecz nie miał pomysłu co z nimi dalej zrobić SPOILER typu dom z manekinami potwór poruszał się tak szybko że nawet nie mogłem mu się przyjrzeć;s
Ja prawie w ogóle nie widziałem jak ten potwór wygląda, bo to całe 3D rozmazywało mi obraz >:(
Niestety też się rozczarowałam, akcja się działa za szybko a ten lalkowy pająk mnie rozbawił. Wystraszyłam się tylko podczas scen z tym pluszowym królikiem, niestety ta część się nijak umywa do 1, tam przynajmniej była ta nutka lekkiej grozy a SH:R3D przypomina raczej cukierkową komedię właśnie dlatego dałam 4 gwiazdki bo na więcej nie zasługuje.
Hehe, co tam piramidogłowy, czy demoniczna dziewczynka. Pluszowy królik - to jest dopiero straszna rzecz xD
Nie chodziło o to, że pluszowy królik ma być straszny. To było nawiązanie do gry SH3 i miało być elementem klimatu - niestety klimatu w tym filmie prawie nie było przez wiele rzeczy.
Link do królika - http://silenthill.wikia.com/wiki/Robbie_the_Rabbit
może to dziwne ale jedynem momentem na którym się "wzdrygłem" był również królik ;)
z Biedronki haha .Dla was wszystko jest złe smerfy źle zrobili avatara avengers iron man itd itd tacy nudni jesteście że żałośni