6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

którym się wydaje, że to film amerykański. Otóż nie. Wbijcie sobie do glowy, że ten film jest zrobioy przez francuzów z pomocą japończyków. Sean Bean jest europejczykiem a Radha Mitchel australijką. Scenariusz sklecali francuzi i japończycy, tak samo dźwięk, montaż i reżyserie. Moje pytannie brzmi z jakiego powodu nazwuacie Silent Hilla produkcją amerykańską jeżeli nawet producentem samegu filmu jest bodajże Path, znane chociażby z asterixów, imperium wilków czy innych takich produkcji ?

ocenił(a) film na 10
Redgard

Widzę, że jedna nie będzie dla Ciebie nawet cienia nadziei na to, że zmądrzejesz skoro nie rozumiesz, że to było kierowane do Twojej osoby. Skoro mówię do człowieka ograniczonego, który w dreszczu emocji dodaje wpis dwukrotnie, to co ja mogę się spodziewać.

ocenił(a) film na 10
SPONA

Cieszy mnie jednak to, że w całej swojej zapalczywości przyznajesz, że walnąłeś gafę i trochę smutne jest to, że przyznanie się do błędu okupujesz wyssanymi z palca tekstami, które próbują być ironiczne, z resztą tak jak i twoja postać.

ocenił(a) film na 9
SPONA

W porównaniu do Ciebie nie popełniłem błędu. I jedyną osobą, która próbuej przekręcić kota ogonem jesteś Ty. I to jest żałosne, że próbujesz zrobić to jeszcze przy 53 poście.

ocenił(a) film na 9
SPONA

Twoje ograniczenie zasłoniło Ci nawet fakt, że napisałem drugi post bez błędów, ale Tobie to obojętne. Cóż nie wyczułaś tej ironii, którą sama przedtem sie posłużyłaś ? Ograniczenie do twojej osoby i łechtanie własnego ego to nie jedyne cele w życiu. NIestety

ocenił(a) film na 10
Redgard

Trzeba było już zostawić z tymi błędami, ja wiem, że Ciebie na nic więcej nie stać. Tak to jest jak człowiek uczy się wieczorowo....
"W porównaniu do mnie nie popełniłeś błędu" - a to dobre. Jeszcze nie dawno mówiłeś, że ocena jest wysoka. Potem dodałeś, że jest jednak średnia na samym końcu (ok. 50 posta) już mówiłeś, że znalazłam jedną stronę - z czego można wywnioskować - z niską notą. Twoja postać ewoluowała w taki sposób, że nawet nie zauważyła błędu - to jest dopiero zagranie cyrkowe.
Ironię wyczułam, gdyby było inaczej to bym nawet o niej nie wspomniała - znowu problem z myśleniem :D
Ironia służy do ucieczki od tematu i Ty zacząłeś gubić się więc było Ci na rękę ją stosować. No cóż, tchórz zawsze pozostanie tchórzem.
Jeśli twierdzisz, że ja też ironizuję, to ja się przyznam ale nie robię tego w jednym cały poście a co najwyżej w 2,3 zdaniach.

SPONA

Redgard to głupek, już czytałem kilka jego wypowiedzi i jestem załamany poziomem jego inteligencji [lol2]

ocenił(a) film na 9
SPONA

twoje 2,3 zdania to cały post. Reszta składa się z nie mających sensu słów. Ty także masz problemy, bo dałaś chciała dać dowód na to, że ocena jest niska, a ona wcale taka nie jest, więc napisałem, żebyś mi podała kolejną strone z oceną niską. Cóż szmata, zawsze będzie szmatą. Wyborna ironia nie uważasz?

ocenił(a) film na 9
Redgard

szmugller twoje inteligencją raczej też nie grzeszą...

ocenił(a) film na 10
Redgard

"...a ona wcale taka nie jest, więc napisałem, żebyś mi podała kolejną strone z oceną niską"

Jakbyś nie wiedział, to słowo kolejna oznacza - 2, 3 ,4..., czyli znaczy, że musiała być też i 1. Zawaliłeś egzamin z Logiki Praktycznej - poziom twoich wypowiedzi spada na łeb, na szyję - myślę, że jesteś już tak zagotowany, że zastanawiasz się nad zmianą swojego wizerunku - może nowe konto.
Nie chciałam, tylko dałam dowód na to, że nie wszędzie jest wysoka ocena. Skoro Ty podajesz mi stronę, gdzie jest ona powiedzmy w skali 8 - 9 a ja podaję Tobie stronę, gdzie jest ocena 6.6 no to ja już targam z ciebie łacha, że Ty dalej tkwisz przy swoim.

SPONA

"szmugller twoje inteligencją raczej też nie grzeszą..."

Naucz się szmaciarzu pisać a dopiero potem zabieraj głos.

ocenił(a) film na 9
szmugller

szmugller wypierdalaj jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Ja też moge napisać, zę jesteś ścierwem. Fajnie nie każdy może sobie tak popisać

ocenił(a) film na 9
Redgard

A ty dziewuszkao nadal nie możesz pojąć, że Silent ma jednak dobre i wysokie noty i próbujesz jakimiś łachami obdzierać

ocenił(a) film na 10
Redgard

Zmiana frontu. Jesteś już tak zagubiony, nawet moje 4 - letnie dziecko się z ciebie śmieje.
Nadal nie rozumiesz, że nie twierdzę, że oceny są niski. Twierdzę, że nie wszędzie są wysokie - skoro nawet tego nie możesz zrozumieć, to jak Ty się odnajdujesz w świecie.
Już Ci mówiła, odrzuć moher i idź na paradę równości - tam Cię napewno nauczą myślenia.

SPONA

Bo co mi zrobisz śmieciu. Jesteś cwelem i pajacem w jednej osobie. Skoro nie umiesz pregrywać, to odejdź.

ocenił(a) film na 9
szmugller

Jeśli tu dają 4.5
http://www.amazon.com/gp/product/B00005JOYA/102-2545240-3191311?v=glance&n=56243 6 [www.amazon.com/gp/produ...]

Metacritic.com daje 8.4 / 10
Onetfilm ma 4.40/5
film.wp 9.29/10, gdzie jest ponad 500 głosów
filmweb ma gdzieś 9/10

Przy czym w Polsce już są przedpremierowe pokazy na który i ja się dzisiaj wybieram.

To jak nawet wyciągniesz średnią to jest raczej wysoka. Co chcesz mi jeszcze udowodnić ?

Szmugller jeździc to Ty se swojej matce mozesz. hehehehe na mnie to nie robi wrażenia jak piszesz Tu takie bzdury.

ocenił(a) film na 10
Redgard

Już Ci mówiła, ale powtórzę jeszcze raz specjalnie dla osób ograniczonych. Suma tych wszystkie ocen jest liczona zaledwie w setkach - w dodatku spora ilość ocen jest oddanych na grę a nie na film (FilmWeb).
Imdb jest stroną najbardziej w temacie i najbardziej wiarygodną, więc opieram się głównie o nią. Szkoda, że nadal nie możesz tego pojąć, no ale jak mówiła, dzieci kształcą się około 15 -18 lat a Tobie pozostało chyba większa część tego czasu.

SPONA

Jeżdziłem już po twojej starej i w zupełności mi wystarcza - dla takiej kobiety można stracić głowę - mówię ci, takie lody wali, że masakra buhahahahahha

ocenił(a) film na 9
SPONA

Szmugler czepiasz się mojej pisowni a sam napisałeś "pregrywać". A tak teraz na serio popatrz na mój post ze stronami i ocenami, i powiedz, mi czy nie mam prawa powiedzieć, że oceny są wysokie ? Spróbuj bez chamskich docinek bo o nie o to tutaj chodzi.

ocenił(a) film na 10
Redgard

Rozbawilo mnie to wykłucanie wasze bo wyglada ona jak rozmowa policjanta ze słupkiem parkingowym - jeden wyraznie pokazuje jaka jest prawda a drugi (ten mniej rozgarniety - znaczy policjant) nie rozumiejac mechanizmu działania uparcie trwa przy swoich głupich wywodach.

Prawda jest taka ze co byscie nie napisali to i tak film pozostaje najlesza adaptacja gry komputerowej i ani gra ani film nie sa amerykanskie.

Innymi słowy Redgard ma racje barany !

ps .przepraszam cie Redgard za porownanie do słupka parkingowego i by było jasne ktoz jest tu owym durnym policjantem :P

ocenił(a) film na 9
NecrosiS

Dzięki, ale ta epicka dyskusja pewnie będzie dalej tak wyglądać :)

ocenił(a) film na 10
Redgard

Jako, że oceniłeś/łaś Silenta na 10 ciężko powiedzieć, że masz obiektywne zdanie. Każdy, kto jakiś film uwielbia będzie ślepy na argumentację innych o odmiennym zdaniu. Jeśli w twoim mniemaniu nie mam racji to jest to twoje - odmienne od mojego - zdanie. Swoją drogą, to dziwne ale macie tak samo ocenione filmy - przypadek, czy może nowe konto? Długo nie odpisywałeś.... Pozostaje w domysłach i bez odpowiedzi.
Jeśli chodzi o obrażanie - przelicz ilu użyłeś wulgaryzmów, epitetów czy inwektyw - potem policz moje, ciekawe jaki wynik Ci wyjdzie. Masz problemy z liczeniem ale z tym chyba sobie poradzisz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
szmugller

Hehe chyba z tym NecrosiS to masz rację. Jak on jest dostępny to tego usera nie ma i na odwrót. haha gościu załozył nowe konto aby się dowartościować - ciekawe czy może ten NecrosiS poda nam jakieś linki na swoje strasze wypowiedzi? Szczerzę wątpie - konto zostało zalożone nie dawno i ma pewnie jeden góra dwa wpisy sprzed kilku dni.
Redgard - jesteś żałosny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

ocenił(a) film na 9
szmugller

Z przykrością twierdzam, że więcej ty użyłaś obraźliwych słów. Mało tego zaczęłaś jako pierwsza ich używać. No cóż. Szmugler Ja ciebie też uważam za ciotasa, ale nic ciekawego nie napisałeś. Niestety. Jeśli nie potraficie mi przytaknąć, a szmugler umie tylko bluzgać to ta rozmowa traci sens. NIkt nikogo nie przekona.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Redgard

Idąc twoim tropem myślenie może Ty i Spona to ta sama osoba ? Jej co chwile nie ma, dziwne. jakby się przełączała.

Redgard

może i nie przekona ale ukaże jaki jesteś frajer, który musi zakładac konta aby mieć pewność swoich racji buhahahahhahaha

szmugller

Ale głupek. NecrosiS ma teraz zgaszoną lampkę, bo nie może być zalogowana jak ty jesteś i zapewne jest na odwrót. Jak się ma dwa profile to tylko jeden się świeci, więc jak ciebie nie będzie to zapewne pojawi się nasza zjawa w postaci NecrosiSa

szmugller

Mam gdzieś czy ty sobie myślisz tak, bo ja jestem już od dłuższego czasu i chętnie wyślę ci stare moje komentarze i wypowiedzi - więc chuj kładę czy ty tak myślisz hahahaha

ocenił(a) film na 9
szmugller

Uważaj bo sobie go przytrzaśniesz. Jakbyś był dłuzej pojebie na tym forum to byś wiedział, że jestem zalogowany od 9.00 i się nie wylogowywałem, ale spoko wolisz snuć domysły. Będę się śmiał z twojego tępactwa jak NecromiS wejdzie w tym czasie co ja będę. Hahhahaha

ocenił(a) film na 9
Redgard

I jeśli masz takie głupoty pierdolić to z całym szacunkiem, ale szkoda mi czasu na to, bo do niczego to nie doprowadza i tylko się ośmieszasz

Redgard

No i teraz twoja lampka jest zgaszona a drugie konto się świeci - co za zbieg okoliczności buraku

ocenił(a) film na 9
szmugller

Dwie się palą debilu. Może sprawdź. Moja nie gaśnie

ocenił(a) film na 9
Redgard

I co teraz wymyślisz ? Widzisz twoje oszczerstwo rzucone było bezpodstawnie, więc może sobie odpuść dochodzenia Holmsie.

ocenił(a) film na 10
Redgard

Rany boskie (nie jestem wiezacy to tez z malej i z przyzwyczajenia) czuje sie jak w narrenturnie - wieży obłąkanych !
Jakie nowe konto czy wy jestescie nie dorozwinięci ?!
Nazywam sie Sebastian Stęplewski jestem administratorem serwisu maposfera.org Level designerem Codedark (codedark) i członkiem Trinity (trinity.unreal.pl) i raczej nie wydaje mi sie iz bym był w jakims stopniu Redgartem.
No chyba ze wy wiecie lepiej kim ja jestem bo odnosze wrazenie ze wszystko wiecie lepiej to tez paranoicznie zakładacie iz istoty popierajace kogos o przeciwnym do waszego zdaniu są jednosćią :D
Jestescie w takim razie pilnie proszeni o zkontaktowanie sie z pogotowime ratunkowym w celu przeprowadzenia kilku badań. Nie bedzie bolało nie bujcie sie w mózgu nie ma czucia pozatym zakładam iz go nie posiadacia a zakładam to po waszych wypowiedziach. (szczeglnie po poziomie wypowiedzi smugglera - przepraszam za takie uogulienie ale to ten pan w glonwje mierze wystawia wam taka piekna etykietke "Idiot")

ocenił(a) film na 10
NecrosiS

sor za orty i literowki
*(codedark.com)
** Redgardem
*** bójcie się
**** szczególnie

NecrosiS

Dziwne bo u mnie Redgard jest niedostępny a swoją droga jak to jest. Byłeś dostępny przez 3 sekundy żeby się wpisać a teraz jesteś dostępny cały czas agitując, że nie jesteś Redgard - trochę to śmierdzi a żeby lampki się paliły wystarczy zalogować się na drugi kompie (w pokoju rodziców, u kolegi przez gg) także to jest akurat mało wiarygodne żeby uwierzyć, choćpodkreslam, że ten ciołek Redgrad jest u mnie zgaszony.

ocenił(a) film na 9
szmugller

Ty palancie też jesteś zgaszony. Ale poprostu zajebiste wnioski gościu wyciągasz ;-]

ocenił(a) film na 10
szmugller

Byłam z dzieckiem na spacerku :)

Prawdę mówiąc, nic mnie nie obchodzi czy masz 1, 2 czy 8 kont - już mówiłam, że nie odpowiadam na pytanie, bo nie mam dowodów a snuć jakiś historii nie zamierzam. Chodzi mi o prostą kwestię i już mogę pozwolić ci zakończyć dyskusję. Moje pytanie brzmi tak. Czy nadal uważasz, że wszystkie strony (użytkownicy) oceniają ten film wysoko? I czy ocena na imdb jest wysoka? Jeśli odpowiesz szczerze i bez arogancji to mogę Ci obiecać, że już Cię obrażać nie będę.

ocenił(a) film na 10
SPONA

Aha, u mnie też się tylko jeden z was świeci.

ocenił(a) film na 9
SPONA

który bo u mnie sie oba palą i właściwie tu tulku smugler jest na szaro? Uważam, że imdb ma dobrą ocene i nie jest ona niska. Dla mnie zła ocena to ta poniżej 6. Ja Ciebie już nie będę obrażał nawet, po za tym szkoda mi już czasu na rozmowy tutaj, bo to co mieliśmy sobie do powiedzienie, to chyba już powiedzieliśmy.

ocenił(a) film na 10
szmugller

Juz ci napisalem szmugler co masz czynic w kwestji swej paranoi i powtarzał sie nie bedę.
999 z domowego ( i 111 z komorkowego o ile dobrze kojarze ) jesli zapomniałeś. I pamietaj ze pan doktor nie bedzie Redgardem to moze skonczy sie na proszkach.

NecrosiS

Haha, jakże podobna ironia - teram mam już pewność ale chętnie poczytam jkieś wczesniejsze wypowiedzi pana Neca - czekam na jakiś link z wpisem sprzed kilku tygodni np.

szmugller

Śmigam buraki do pracy, odezwe się wieczorkiem. Nie zapomnij Rec/Nec o linku i pozdrów swoją mamę hahahahahahaha

ocenił(a) film na 9
szmugller

Nic ci ciołki nie będę udowadniał jeśli jesteś tak niedorozwinięty i nie możesz pojąć pewnych spraw. NIe zniże się do twojego poziomu wybacz. Nara.

Redgard

Jeszcze się załapałem.