6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

którym się wydaje, że to film amerykański. Otóż nie. Wbijcie sobie do glowy, że ten film jest zrobioy przez francuzów z pomocą japończyków. Sean Bean jest europejczykiem a Radha Mitchel australijką. Scenariusz sklecali francuzi i japończycy, tak samo dźwięk, montaż i reżyserie. Moje pytannie brzmi z jakiego powodu nazwuacie Silent Hilla produkcją amerykańską jeżeli nawet producentem samegu filmu jest bodajże Path, znane chociażby z asterixów, imperium wilków czy innych takich produkcji ?

ocenił(a) film na 10
SPONA

Zatem proszę cie droga Spono o podanie tytułu który wedle twego mniemania jest lepszą ekranizacja gry jesli uwarzasz iz to co napisałem jest wyssane z palca.

ocenił(a) film na 10
NecrosiS

Widzę, że mamy problem ze zrozumieniem.
Ja filmu nie widziałam, więc ciężko mi powiedzieć, czy jest dobry czy zły. Powiedziała, że albo ludzie się nie znają albo to, że jest to najlepsza ekranizacja jest wyssane z palca.
Dla mnie najlepszą ekranizacją jest chyba (niestety) RE, nic więcej do głowy mi nie przychodzi i gdybyś uważniej czytał, to byś wiedział, że SH nie widziałam i nie mogę porównywać go z innymi tytułami.

A swoją drogą, gdzie napisałam, że wyssałeś coś z palca? Powiem szczerze, że bardzo mnie zirytowałeś tym nie prawdziwym stwierdzeniem.
.

ocenił(a) film na 10
SPONA

"Więc albo ludzie się nie znają albo ta teoria (najlepszej ekranizacji gry) jest wyssana z palca"
Rzeczywiscie, to bylo założenie . Przepraszam bardzo w takim razie :)

ocenił(a) film na 10
szmugller

Sam jestem sobie winien, wdałem sie w rozmowe z prostakiem.
Mysl sobie co chesz panie szmugler i zajrzyj czasem do encyklopedii bo jest pewna roznica miedzy wariatem a osobą upośledzoną umysłowo.

ocenił(a) film na 9
NecrosiS

eee straszny zamęt się zrobił teraz. Skoro już zostały wyjaśnione najważniejsze sprawy udam się w świat. EE przekroczyliśmy 100 ?

ocenił(a) film na 10
Redgard

Tak przekroczylismy ale mysle ze nie o to tutaj chodzi :)

W tym wątku szmugler znajdziesz mój post z dnia 6 czerwca 2005 roku :
http://www.filmweb.pl/Topic?id=335240 [www.filmweb.pl/Topic?id...]
Mam szczera nadzieje ze jest ci teraz conajmniej głupio.

ocenił(a) film na 10
NecrosiS

Choć jeden dżentelmen się znalazł w tym gronie. Przeprosiny przyjęte :)

ocenił(a) film na 9
SPONA

jesteście zryci albo nie macie z kim porozmawiać w prawdziwym życiu - typowy przykład kłótni przedszkolaków (nie bym was tak nazywał) - każdy ma według siebie swoje racje wiec po co ten bezsens skoro po paru komentarzach widać ze nie zmienicie swoich przekonań to lepiej zakończyć a tak wyszła z tego telenowela:] pzdr

NecrosiS

Nec/Red o czym ty mówisz. Ten post został dodany prawie rok temu, ja też mam gdzieś jakieś stare konto, już przeze mnie nie używane. Prosiłem o link z wypowiedzią sprzed kilku dni, no może dwóch, trzech tygodni. Bo czas z jakim dodałeś link pokazuje, że go długo szukałeś a to tylko dowodzi, że te konto jest jakimś starym i zapomnianym profilem, który się aktywuję jak Red sobie nie radzi. A poza tym to tylko dowodzi, że zabrałeś głos, co robisz to samo tutaj.

ocenił(a) film na 10
szmugller

Powiem ci ze bawisz mnie do łez :D
Nawet nie wiesz jak bardzo jestem ci wdzieczny za ten jeden dzien radosci i smiechu :]
Powinienes sluzyc swym intelektem społeczenstwu - byli bysmy o wiele weselszym narodem :D

ocenił(a) film na 7
NecrosiS

Odbyłem właśnie stosunek z własnym kotem.

NecrosiS

Brawo, brawo - dyskredytacja mojej osoby idzie ci nieźle ale nadal nie dałeś wiarygodnego dowodu na to, że ty to nie Red.
Podziękuj swojemu odbiciu w lustrzę za ten nieziemsko śmieszny dzien.

ocenił(a) film na 10
szmugller

Jaki dowod by cie satyfakcjonowal ?
Pisales wczesniej co by ci dac link do jakiegos starego topicu jako ze niby konto bylo zalozone nie dawno po czym stwierdziles ze to zaden dowod bo przeciez mozna takowe konto zalozyc wczesiej.
Nie moge ci podac takowego linku bo najnormalniej w swiecie sie tu nie udzielam.
To ze w ogole teraz cos pisze wynikiem jest tego iz obejrzalem nie dawno silenta i chcialem poczytac co ludzie o nim mysla.
Rozumiem ze cie to nie przekonuje bo trudno jest przekonac osobe ze shosofremio ze nic mu nie grozi w beczce jak i paranoika ze to o czym mowi to wytwor jeno jego chorej wyobrazni.

Ogolnie rzecz ujmujac to nie wiem po co na ciebie czas trace zaniedbujac przez to mase innych obowiazkow no ale jak wczesniej napisalem zabawnie jest przynajmniej czytujac twe posty.

Rozumiem tez ze raczej nie wpadniesz na to by upewnic sie czy nie jestem tym za kogo mnie masz na jednym z boardow sceny na ktorej jestem znany : maposfera.org gdzie jestem administratorem , esports.pl gdzie mam status VIP'a , q4.imro.pl gdzie jestem dosc znana osobą lub napisania do Georga Passalisa z codedark.com mego aktualnego pracodawcy.
Jesli dasz rade wywnioskowac po zapozaniu sie z materaiałami lub ewentualnej rozmowie z ludzmi ktorzy mnie znaja ze jednak jestem redgardem to pozostaje mi jedynie pogratulowac ci i wyrzezbic ci order z buraka.

Koniec koncow robi nam sie tutaj spory offtopic bo tematem wątku jets jakiej narodowosci jest film nie to kim jestem i po czesci jestem temu winein bo jak wczesniej napisalem dalem sie wciagnac w rozmowe z prostakiem.

ocenił(a) film na 10
szmugller

Tak na marginesie moja deskredytacja twej osoby jest tu zupelnie zbetna gdyz sam robisz to bardzo umiejetnie.

NecrosiS

Jesteś znaną postacią? A można gdzieś cię na koszulce dostać?
Tani wkręt frajerze - nagle zacząłeś się udzielać a wcześniej cicho siedziałeś - co za biedactwo, mój Boże :D:D:D

ocenił(a) film na 10
szmugller

Mnie na koszulce nie znajdziesz ale mam nadzieje ze ciebie mozna kupic na koszulce bo jak zyje to takiego idioty nie widzialem :)

NecrosiS

Ale się kutasku rozgadałeś, już nie chce ci się wchodzić Redem - pewnie po tej rozmowie znikniesz na wieki, tak jak to było rok temu. Dobry jesteś. Rok cisz az tu nagle ostre uderzenie w obronie drugiego konta. Hahahaha.

szmugller

ale qrwa zjeb leze i qrwa kwicze ze smiechu jestrescie boscy hehehe

ocenił(a) film na 4
Kuba_54

Redgard i SPONA, gratuluje!! Jeszcze nigdy nie widzialem, zeby ktos klocil sie tak dlugo!! Pewnie pobiliscie jakis rekord! Pozdrawiam Was:)

Redgard

Boska kłótnia :D
Lepiej chodźmy na piwo... albo soczek. ;)