PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112584}
7,4 271 tys. ocen
7,4 10 1 270765
7,2 76 krytyków
Sin City - Miasto grzechu
powrót do forum filmu Sin City - Miasto grzechu

Żenua

ocenił(a) film na 8

Zabrałem się z kumplem do oglądania sin city w nadziei, że obejrzymy kawał dobrego kina. Efekt był taki, że owo dziełko dosyć szybko (bo w ciągu 22 minut) zdążyło nas sprowadzić na ziemie. Po tym czasie zakończyliśmy seans. Gdy wyłączyłem dvd nastała chwila pełnej konsternacji milczenia. Spojrzałem na kolegę a on wyglądał jakby zobaczył ducha. Zaniepokojony tym faktem spytałem się: stary nic Ci nie jest? A on powiedział mi cichym, pełnym przejęcia głosem: Nie przypominam sobie kiedy ostatni raz widziałem takie g....o. Obraz ten został nakręcony na podstawie "twórczości" Franka Millera. Odtworzono go podobno wiernie więc to nie najlepiej świadczy o samym autorze komiksu. Idiotyczne dialogi, fabuła delikatnie mówiąc tandetna, bohaterzy budzący śmiech ( komedia to to nie jest), sytuacje wprost kosmiczne ( gość przyjmuje 5 ołowianych pocisków i stoi dzielnie a jakże!). Zastanawiam się dla kogo robią takie filmy, bo chyba tylko i wyłącznie dla ludzi o inteligencji pantofelka pierwotniaka.

ocenił(a) film na 8
Covenant

Popisz jeszcze coś to może Ci ptaszek urośnie o centymetr tchórzliwy trollu :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

@Lisowczyk
Oni niestety maja racje. Przegladajac ta dyskusje mozna sie niezle usmiac. Do odnalazenia sa niektore perelki twojego autorstwa, jak np. ta
"a jak jakaś anonimowa pipa mnie wyzywa to nie zamierzam się wdawać w wulgarną polemikę bo jestem człowiekiem kulturalnym."
Wskaz mi - w ktorym momencie byles kulturalny? Bo ja w wiekszosci twoich postow widze wypowiedzi w znaczacym stopniu odbiegajace od znaczenia tego epitetu.

Na koniec jeszcze dodam - daj temu filmowi kiedys druga szanse. Jak go widzialem pierwszy raz, to tez mi sie nie podobal. Za drugim razem bylem jednak juz zachwycony.
Sproboj do niego jeszcze raz podejsc za kilka miesiecy - moze ci sie spodoba (a moze i nie - nie sposob tego przewidziec).

ocenił(a) film na 8
QlimaXer

"Niestety" to ja mam swoje zdanie. Ten film przejawia amerykańską kulturę masową, która delikatnie rzecz ujmując kompletnie mi nie podchodzi. Przyznać się mogę jedynie to wygłupu z kulami ale reszty się wypierać nie zamierzam. Szczerze: lubię firmy rozrywkowe ale z takim kiczem jaki prezentuje Sin City dawno się nie spotkałem.Fabuła, osobowość bohaterów oraz ich rozkminy , dialogi zawarte w tym filmie po prostu mnie tak odrzucały, że nie byłem w stanie go obejrzeć do końca. Wyjaśniłem to łopatologicznie na samym początku ale nic z tego :D Muszę kochać amerykański kicz bo kocha go większość :D Szkoda, że tego prostego faktu nie dostrzegłeś, który ja dawno zauważyłem - zero tolerancji na forum FW. Kto podnosi ręke na święty film jest "debilem" :D

ocenił(a) film na 8
Covenant

hahahaha. I to mi mówi koleś, który ocenił Hydrozagadkę na 1/10 :D

ocenił(a) film na 8
Covenant

A dom 1000 trupów na 7 :P Gratuluję poziomu umysłowego :)

ocenił(a) film na 8
Covenant

"Też zajrzałem na Twój profil "Scooby Doo: Na wyspie Zombie 9/10 (hehe, debil)" - oglądałem bajkę będąc nastolatkiem i nie mogę jej ocenić? hahaha. Żałosne dzieciaczku, żałosne. Założę się, że ludzi, którzy ocenili "Króla lwa" na 10/10 nazwałbyś j....nymi półmózgami, ścierwami, g.....jadami oraz szmatami znając Twój sposób wypowiedzi.
"Death Sentence" oceniasz na 9/10 (debil)" hahaha. Kicz to są filmy z Seagalem a nie dobre filmy z Baconem. Radziłbym odróżnić te dwie rzeczy. Może podaj mi jakieś konkretne argumenty. Równie dobrze można nazwać kiczem Gladiatora oraz Bravehearta idąc tokiem rozumowania.
"W realu to ty musisz być większym pośmiewiskiem niż na FW" - W realu to Ty pewnie obgadujesz ludzi zamiast im powiedzieć wprost co o nich myślisz Smeagolu :)
"Wiem, że dobry uczynek zrobiłem, rozdeptując tutaj takie gówno jak ty, nie żałuje nawet tego, że się trochę o ciebie ubabrałem, więc przestań już tu ŚMIERDZIEĆ, bo znowu dostaniesz od ludzi po ryju"- hahahahaha. Gratuluję :D Swoim językiem dorównujesz: gimnazjalnym hulakom, kibolom, żulom oraz wyborcom PO :)

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Z chamstwem trzeba po chamsku, ograniczony fanie Scooby Doo :D
Widzę, że nie tylko na filwebie trolujesz, skoro wyjeżdżasz ni z gruszki, ni z pietruszki z "wyborcami PO"
Pewnie siedzisz całe dnie na forach onetu, czy gg i wypisujesz swoje pierdy polityczne, bo lubisz (debilu bez życia) jak ludzie cię masowo obrażają. W takim razie zaraz cię imbecylu wprowadzę do krainy rozkoszy..... :DDD!!

Albo nie, odpuszczam, wystarczająco już ode mnie dostałeś po swym pustym łbie, nie chce mi się już zniżać do twojego poziomu i czytać wyjątkowo mało "błyskotliwych" ripost.
Ps. Death Sentence jest "przesadzony" i podobnie jak w Sin City jest to zabieg celowy.

ocenił(a) film na 8
Covenant

Tak dostałem że płaczę wieczorami xD
Z chamstwem trzeba po chamsku - nadawałbyś się z takim stwierdzeniem do Sejmu RP :) Wystartuj w następnych wyborach a zagłosuję na Ciebie :)

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

Jeśli już zaczynasz wymyślać ludziom w stylu cytat-
"dorównujesz: gimnazjalnym hulakom, kibolom, xulom oraz xborcom po.. "
ten języ

ocenił(a) film na 10
SPANKtheMONKEY

Drogi Lysku jeśli już zaczynasz wymyślać ludziom w stylu cytat-
dorównujesz: gimnazjalnym hulakom, kibolom, żulom oraz wyborcom PO..
ten język charakteryzuje niejakiego YARKA z kolegami i ŁOJCA DYREHTORA
brawo za wzorce ta sama logika wypowiedzi...
PS byłeś może w FAN GRUPIE KSZYSZA przed pałacem prezydenckim???

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Od razu widać, że w życiu nie przeczytałeś żadnej powieści Chandlera. Gdybyś zamiast pisać bzdury na tym portalu zrobił to, to zrozumiałbyś konwencję tego filmu/komiksu. Ta historia to pastisz POWIEŚCI DETEKTYWISTYCZNEJ I FILMÓW NOIR. Piszę to dużymi literami, ponieważ po przeczytaniu twoich wcześniejszych "argumentów" widzę, że te terminy są ci kompletnie obce. Powtarzam jeszcze raz: ten film/komiks jest przerysowany, bo taki miał być - taki był zamiar autorów. I nie wyjeżdżaj z argumentem, że każdy ma swoje zdanie, bo to nie daje Ci prawa do pisania głupot i żądania, żeby każdy się z tobą zgadzał. Licz się z tym, że wypisując takie brednie ludzie mają prawo nazwać Cię debilem. Równie dobrze mógłbyś napisać, że film jest irracjonalny, bo przecież krew jest czerwona, a nie - tak jak w filmie- biała. Mam nadzieję, że jesteś tylko trollem, bo jeżeli naprawdę jesteś tak ograniczony, to Ci, drogi kolego, nie zazdroszczę.
A co to jest film Noir?
Film noir (IPA: film nwaːr) – dosłownie „czarny film” to wedle koncepcji, gatunek lub nurt filmowy obecny, głównie, w latach 40. i pierwszej połowie lat 50. XX wieku w kinie amerykańskim. Filmy kręcone w stylu 'noir' były zwykle czarno-białe, miały charakterystyczną, mroczną atmosferę, niepokojącą tajemnice i specyficzne postacie – detektywa w filcowym kapeluszu i długim płaszczu czy femme fatale z idealnym makijażem i papierosem w ręku, gangsterami w tle. Do najwybitniejszych filmów tego typu należą Chinatown, Sokół maltański, Bulwar Zachodzącego Słońca i Podwójne ubezpieczenie czy Dotyk zła.
źródło Wikipedia

ocenił(a) film na 8
anyerpenno

A film i tak mi się nie podobał i zdania nie zmienię :)

ocenił(a) film na 8
QlimaXer

Napisze to co pisze zazwyczaj anonimowym napinaczom Twojego pokroju dzieciaku: zróbmy mały teścik. Widzę że jesteś z Warszawy. Ja też jestem. Możemy się spotkać w centrum pod rotundą w tym tygodniu i zobaczyć czy to samo powiesz mi w 4 oczy :) To pierwsza sprawa.
Druga rzecz to taka że ja nigdy nie przezwałem kogoś bez powodu :) Może zobacz skończony pseudointeligencie jak mnie zaczepiał gość o nicku Convenant i inne małpy jego pokroju a "wulgaryzm" typu pipa będzie naprawdę iście zabawny :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Z warszawy nie jestem - tak mi poprostu wyswietla na filmwebie.
OK - mam po raz kolejny ciebie cytowac? Prosze bardzo.
"Gdy czytam takie bzdury ledwo mi zwieracze trzymają hahaha :D"
"idź ssać tak jak Cie mama uczyła :)"
"P.S kiedy plebs się ze mnie śmieje to nic z tego sobie nie robię bo to tylko...plebs ;) idę do ciekawszych zajęć :) pozdro matkojebco ;)"

A to tylko to, co zostalo na FW - czesc twoich postow zostala juz usunieta.

A to, ze ciebie zaczepiali to co to za argument? Cytuje znowu "nie zamierzam sie wdawac w wulgarna polemike" - TO SA TWOJE SLOWA. A jak juz udowodnilem innymi cytatami - w taka polemike sie wdales niejednokrotnie.

A jedynym dzieciakiem na tym forum to ty jestes - tresc twoich postow, teksty o zwieraczach, oraz wypowiedzi w stylu "ahahahahahah[..] wskazuja ze jestes gimbusem.
To, ze twoja inteligencja zbyt imponujaca nie jest, udowadnia rowniez twoj najnowszy post. Wyraznie napisalem: Tia - bardzo duzo kultury bylo w twoich POPRZEDNICH wypowiedziach. Ty natomiast odniosles sie jedynie do swojej najnowszej wypowiedzi, a nie do POPRZEDNICH.
Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

ocenił(a) film na 8
QlimaXer

"Co nie zmienia faktu, ze jestes skonczonym kretynem." - to za to jest wypowiedź pełna kultury oraz szacunku dla drugiego człowieka :)
"A to, ze ciebie zaczepiali to co to za argument?" - zapewne znosiłbyś z anielskim spokojem jak ktoś Cię wyzywa o gówien, ścierw oraz debili za to że wyraźiłeś swoje zdanie. Pogratulować :)
Wszystko to co cytowałeś jest mega delikatne w stosunku do tego jakimi inwektywami mnie obrzucały trolle :)

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Owszem - nie jest pelna kultury.

Do twoich odpowiedzi odnosilem sie nie z powodu mojej opinii na ich temat, tylko jawnego braku konsekwentnosci zachacajacego o rozdwoj jazni / niesamowita glupote.
Cala rzecz polega na tym, ze najpierw piszesz, ze nie zamierzasz sie wdawac w wulgarna polemike, jesli ktos cie "zaatakuje", a potem sie w taka polemike wdajesz.
Najpierw piszesz o swojej kulturze, a potem rzucasz teksty typu "Gdy czytam takie bzdury ledwo mi zwieracze trzymają hahaha :D"

Nie zamierzalem twojego stylu wypowiedzi w ogole komentowac, poki nie napisales o nie wdawaniu sie w polemike, oraz byciu kulturalnym. Czytajac tamten post nie wiedzialem czy smiac sie, czy plakac.

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

czy szanowny Lisowczyk moze pomoc mi w przeprowadzeniu pewnego testu socjologicznego?xD jesli tak to tu sa pytania z prostymi odpowiedziami tak/nie, ewentualnie cos wymienic. (tylko jak sie zdecydujesz to odpowiadaj zgodnie z prawda)
1. czy twoj wiek waha sie w granicach 12-16 lat?
2. czy masz wyjatkowo oryginalna i ekscentryczna fryzure, zwana zgolona glowa?
3. czy lubisz chodzic w bluzie i miec kaptur na glowie nawet w srodku lata/autobusie/szkole opcjonalnie pracy/wszedzie?
4. czy sluchasz rapu?
5. jesli tak to jakich grup i czy sa to grupy glownie z wyjatkowo glebokiego w przekazie nurtu JP na 100%?
6. czy pakujesz (bicepsy ofc~~)?
7. czy jesli pakujesz to lubisz wykorzystywac tak nabyta sile w roznych sytuacjach?
8. czy chodzisz, jakbys mial wrzody pod pachami/czy sie wozisz?
9. czy uzywasz, a jesli tak to ile mniej wiecej razy na dzien nastepujacych slow/skrotow/zdan: ziomek, hwdp, jp na 100%, uwaga! psy!, dzielnia, ośka itp.
10. czy masz w domu kij bejsbolowy?

powyzszy test nie jest zwiazany z jakze gleboka i konstruktywna, majaca tu miejsce dyskusja czy watkiem. czuj sie wiec jako wybraniec sposrod populacji generalnej:D twoje odpowiedzi posluza dalszym badaniom statystycznym xD

Lisowczyk

hahahahahaha

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

Nikt tego od Ciebie nie oczekuje. Ale następnym razem zanim się wypowiesz, sprawdź, czy wiesz o czym mówisz, bo żeby móc krytykować takie filmy trzeba mieć chociaż elementarne rozeznanie w gatunkach filmowych czy literackich i coś czego już raczej nie zdobędziesz - przynajmniej szczątkową percepcję i wrażliwość artystyczną. A i nad argumentacją powinieneś popracować :

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

a mi się podoba i tyle ;)

Lisowczyk

Lisowczyk,nie znasz się na filmach i jesteś śmieszny

ocenił(a) film na 7
s_w

s_w chapeaux bas!

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

tak sobie czytam (a raczej przegladam) ten temat i mysle ze dobry skecz kabaretowy mozna by z tego zrobic lacznie z pania(chyba) S_W ktora zjadla wszystkie rozumy :P(z ktorej wypowiedzia w wiekszosci sie jednak zgadzam). trzeba by tylko komus dobremu dac takie cos do zrobienia zeby nie wyszlo prymitywnie: nie bede rozmawial z takim *** bo ja jestem *** kulturalny XD
PS nie wypowiadalbym sie tu ani w ogole tego nie czytal ale nie chce mi sie chemii uczyc xD

ocenił(a) film na 10
Dropp

a z czym sie nie zgadzasz, jesli moge wiedziec?:D i ucz sie!xD

ocenił(a) film na 10
Dropp

w sumie to tez tu pisze, bo mi sie pracy nie chce robic xD to sie jednak nie ucz, tak bedzie lepiej :P

ocenił(a) film na 8
s_w

Na Twoje pytania odpiszę pewnymi stwierdzeniami.
1. Wiek nie świadczy o dojrzałości, poglądach itd.
2. Zgolona głowa nie świadczy także o poziomie umysłu. Znam gościa z ogoloną głową, który pewnie pod względem intelektu oraz wiedzy historycznej bije na głowie pewnie 80% Twojej rodzinki razem z Tobą :)
3. Jeżeli po ubiorze oceniasz człowieka to współczuję :)
4. Znam także faceta, który słucha murzyńskiego rapu. Zapewne też byś mu nie dorównała pod każdym względem no chyba, że studiujesz 3 kierunki jednocześnie oraz masz rozległą wiedzę na temat historii oraz psychologii :)
5. pomijam
6. Pewnie masz dupsko jak szafa 3-drzwiowa, cycki na kolanach oraz mega rozstępy, że drwisz z utrzymania tężyzny fizycznej :) Pokaż lepiej swoje zdjęcie kociaku :) Siłownia to pewnie według Ciebie miejsce przeklęte :)
7. Bronię słabszych kiedy trzeba :)
8. Chodzę zwyczajnie. Jak chcesz to się umówimy na herbatkę wtedy sama zobaczysz :)
9. Używam poprawnej polszczyzny.
10. Nie posiadam :)

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

W szczegolnosci o twojej dojrzalosci swiadcza teksty o zwieraczach (i inne).

ocenił(a) film na 8
QlimaXer

Za to o dojrzałości w pełni świadczy nazywanie obcego człowieka kretynem :) Dla Twojej wiadomości kretynizm to ciężka choroba i szafowanie nim świadczy o pewnym nietakcie :) Powiedz milionom chorych osób, że fajnie jest się z nich ponabijać :) Twoja odzywka w stosunku do mnie niczym się nie różni od gimnazjalnego określenie "ty downie" :) Może pochwal się przed milionami forumowiczów co w życiu osiągnąłeś, że gardzisz innymi osobami uważając ich za niedorozwiniętych umysłowo :)

QlimaXer

QlimaXer - fajny awatar....
zaglądasz czasami na inso??

Lisowczyk - brak mi słów do "c"iebie!!

S_W - nie dyskutuj z nim bo, obawiam się, że go to podnieca....
i nie obrażaj ludzi którzy słuchają rapu, bo poza kilkoma żałosnymi grupami (ci od JP na 100%) to całkiem piękna muzyka jest:D

ocenił(a) film na 10
emyk555

alez zdaje sobie z tego sprawe, ze sa calkiem fajne kawalki (chyba nawet kilka slyszalam), tylko wiesz, mieszkam w domu z takim 13-letnim lysym karkiem, ktory to robi jp na 100%, a z policja mial do czynienia (za nasza ukochana nonsensopedia) jedynie w gta, i po prostu nie jestem w stanie takiego debilizmu w zaden, ale to zaden sposob zrozumiec xD

ocenił(a) film na 8
emyk555

Jak Ci brakuje słów to zainwestuj w słownik :)
P.S Nie wiem jak Ciebie ale mnie podniecają ładne kobiety :)

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

czy ja pisze niewyraznie? jak juz odpowiadasz to tak lub nie, i na wszystkie pytania, bo czemu niby pomijasz 5? bo jest tak, ze sluchasz tego, ale jednoczesnie wstydzisz sie do tego przyznac przed anonimowymi ludzmi z internetu? toz to zalosne... i wiem, ze wiek nie swiadczy o dojrzalosci. pytam tylko dlatego, ze sluchacze owego nurtu to najczesciej ten przedzial. reszty to nawet nie chce mi sie komentowac, bo to nie sa odpowiedzi, tylko jawne wymigiwanie sie od odpowiedzi. choc, nie dziwie sie temu, mozna bylo przewidziec, ze jesli uderze w ten ton to tak to sie skonczy, ale nadal jest to ciekawe, i to bardzo :D
a co do olbrzymiego dupska to mialbys racje jeszcze 8 miechow temu :D zejsc z 36,2 BMI, czyli otylosci, na 26,3, czyli juz prawie granice miedzy norma a nadwaga to trzeba umiec :D tak wiec po raz kolejny twoj fail, do czego juz zdazylismy sie przyzwyczaic xD
btw gratuluje odrobine bardziej cywilizowanych odpowiedzi xD

ocenił(a) film na 8
s_w

Ja niczego się nie wstydzę. Słucham różnej muzyki. Lubię utwory komponowane przez Ennio Morricone oraz Thomasa Newmana. Preferuję także muzykę zespołu Wilki oraz Big Cyc. Bardzo pozytywnie nastawia mnie Scatman. Wiem, że widać kontrast ale nie zatrzymuję się na jednym gatunku. Ostatnio nawet przesłuchałem płytę zespołu satanistycznego pod nazwą Death Spell Omega. Brzmienia naprawdę bardzo przyzwoite ale jak tego słuchałem przechodziły mnie nieprzyjemne ciarki i raczej już do tego nie wrócę.
Co do włosów: nie golę się na łyso. Lubię krótkie włosy ale nie do przesady. Mam dosyć gęste włosy :)
Ubieram się zwyczajnie: noszę sztruksy oraz dosyć często zakładam jakiś sweter. Bluzy z kapturem rzadko zakładam.
haha. Czuję się jakbym zamieszczał jakieś ogłoszenie matrymonialne :D :D

ocenił(a) film na 10
Lisowczyk

no i nie moza bylo tak od razu?:D
a co do Ennio to muzyka z Pewnego razu na... to KOSMOS OO

ocenił(a) film na 8
s_w

Można było ;D Mi się najbardziej podobają jego utwory do filmu "Misja" oraz utwór do filmu "My name is nobody" :)

ocenił(a) film na 7
s_w

i czar prysnął

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Znowu mam nieprzyjemnosc cie spotkac, znowu psioczysz i sie wymadrzasz ale tym razem musze ci przyznac racje :)

ocenił(a) film na 8

hehe :) Czasem ludzie się jednoczą :)

ocenił(a) film na 5
Lisowczyk

nie nie nie. To ekranizacja komiksu millera czego ty sie spodziewałeś? Film jest przerysowany ale posiada klimat i jest wysmienicie zrobiony. Obejrzyj jeszcze raz, z tym że do końca

ocenił(a) film na 8
M0RiARTY

Możliwe, że tak niedługo zrobię :)

Lisowczyk

Z kulturą to większość na tym forum ma problemy. Tak jak i moriarty radzę obejrzeć całość.

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

W wiec jednak ;]
Jak juz obejzysz caly film, to podziel sie z nami swoja ostateczna opinia.

ocenił(a) film na 8
Lisowczyk

W najnowszym Newsweek' u jest wywiad z Rodriguezem głównie o jego najnowszym filmie Maczeta (w którym są sceny jak np. Danny Trejo trzymając się za jelito gościa wyskakuję przez okno i wpada piętro niżej:) i też podejściu do tworzenia filmów. Gdyby przeczytał jaka dyskusja się wywiązała pod jego filmem chyba jemu by te zwieracze ze śmiechu puściły:) Jak sam przyznaje to jest facet który robi filmy dla zabawy i w większości baaardzo przerysowane do tego stopnia, że Sin City jest nawet jednym z bardziej realistycznych. Ty zjechałeś ten film nawet go nie oglądając do końca to mniej więcej tak jakby krytykować Guy'a Ritchie, że robi filmy gdzie pechowi Anglicy rzucają fuckami na prawo i lewo. Jak sam pan R. w tym wywiadzie wspomina wie iż dużej grupie ludzi jego filmy po prostu nie podchodzą bo nie lubią takiej jatki i kiczu w tak wielkich dawkach, ale ma grono wiernych fanów którzy uwielbiają jego styl i to dla nich je robi.
Poza tym kłócicie się kto jest tym mądrzejszym więc niech któreś to pokaże i odpuści, przytuli, poklepie się po pleckach i ogląda to co lubi, a nie urządza sobie pokazy erudycji którą te wasze 80%, a tym bardziej 20% ma w głębokim poważaniu.
Pozdrawiam;)