PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631143}
6,8 127 tys. ocen
6,8 10 1 126989
6,2 31 krytyków
Sinister
powrót do forum filmu Sinister

czy warto go oglądać ? szukam strasznego horroru , możecie mi cos polecić?
z góry thx :))

użytkownik usunięty
mikolajfcb

Nie jest straszny tak sam w sobie. Byłam na nim w kinie i po wyjściu wgl nie myślałam o nim, nie zmusił mnie takich osobistych przemyśleń aczkolwiek podczas oglądania filmu ciągle się zasłaniałam ponieważ w filmie jest dużo momentów gdzie coś nagle wyskakuje i tym podobne. W sumie to polecam ci go, jest fajny bo lekko psychologiczny, a nie tylko, że wszyscy sobie odcinają głowy.

thx :)))

ocenił(a) film na 6
mikolajfcb

Mi się podobał, historia jest całkiem okej, a klimacik czadowy.Jeśli oglądasz dużo horrorów to jumpscenki są dość przewidywalne, ale jeśli nie, to jestem pewna że serce Ci parę razy mocniej zabije ;) Moim zdaniem najlepszym aspektem filmu jest po prostu genialna ścieżka dźwiękowa, psychodeliczna do bólu, warto obejrzeć film nawet jeśli tylko ze względu na nią ;)

ocenił(a) film na 6
mikolajfcb

Ma klimat ale straszny nie jest. Zabrakło trochę dynamizmu moim zdaniem :)

ocenił(a) film na 8
mikolajfcb

Dopiero zamierzam obejrzeć więc nie pomogę, ale polecić mogę np.: "Mama" . Dosyć fajny i momentami straszny.

mikolajfcb

możesz spokojnie oglądać :) na początku trochę straszniejszy niż pod koniec, a to dlatego, że robi się dosyć przewidywalny i właściwie wiadomo jak to się skończy.

ocenił(a) film na 7
_j_w_

Kwestia jak się ten film ogląda, zalecam późną noc, dobre głośniki podkęcone dość dobrze albo jeżeli dysponujesz projektorem i zestawem 5.1 to juz będzie świetnie.Jest to bez wątpienia film który potrafi wystraszyć, klimat filmu jest naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 6
mikolajfcb

Ja byłam bardzo przerażona! Kwestia wyobraźni oglądającego czy też będzie...

mikolajfcb

Pierwszy raz krzyknęłam na horrorze, co prawda raz ale jednak. Jak dla mnie film chyba lepszy od Paranormal Activity. Nie spodziewałam się, że zobaczę jeszcze taki straszny film. Nagrania na kasetach z psycho muzyką wprowadzają w klimat i trzymają w napięciu. Dźwięki są bardzo ważne, więc zgadzam się z przedmówcą - najlepiej oglądać w ciemnej scenerii i dobre głośniki (!), bo jeśli nie to połowa efektu zginie.

mikolajfcb

Naznaczony - wd. mnie najstraszniejszy horror momentami powala na kolana :)

ocenił(a) film na 8
mikolajfcb

Dla mnie najstraszniejszy horror od kilku ładnych lat.

ocenił(a) film na 7
laxman

Od czasu Paranormal chyba najstraszniejszy ( bynajmniej dla mnie)

ocenił(a) film na 8
marcinsss89

Pssst... ,,przynajmniej"

ocenił(a) film na 7
mikolajfcb

Szukam podbnych horrorów, świetny klimat i psychodeliczna muzyka. Do tego "paradekumentalna" historia może nie najwyższych lotów ale na pewno nie pusjąca widowiska. Polecam, jeden z straszniejszych filmów jakie oglądałem.

rafal_r87

Naznaczony 2010, szepty 2011,

ocenił(a) film na 7
ElTabasco

dzieki, naznaczony ogladałem - jest dobry!

ocenił(a) film na 8
mikolajfcb

mnie nie którymi zcenami straszyły .
Warty obejrzenia.
10/10