PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32184}

Skarb Sierra Madre

The Treasure of the Sierra Madre
1948
7,8 6,8 tys. ocen
7,8 10 1 6753
7,9 20 krytyków
Skarb Sierra Madre
powrót do forum filmu Skarb Sierra Madre

Mnie na myśl przychodzi jeszcze Wall Streat....
(równie ciekawe mogą być filmy, które pokazują co WŁADZA potrafi zrobić z człowiekiem, gdy on tylko jej posmakuje i długo ją posiada... - w myśl zasady "każda władza deprawuje, a władza absolutna -deprawuje absolutnie. Zna ktoś filmy podejmujące tę tematykę?)

ocenił(a) film na 8
kyle_reese

Po czesci na pewno trylogia "Ojciec chrzestny"...

ocenił(a) film na 10
Qjaf

... tak ale to tak 5'ta woda po kisielu, ponadto ja nie wiem czemu ludzie tak się zachwycają tą serią. Jeszcze pierwsza część jako tako dało się oglądać, ale pozostałe to porażka.

ocenił(a) film na 8
kyle_reese

Wez nie rozsmieszaj mnie z ta kwestia o "Ojcu";)

Mysle, ze warto obejrzec: Zabic Sekala

ocenił(a) film na 10
Qjaf

To ty mnie nie rozśmieszaj. Poczytaj sobie jakie wiadro pomyj (i nie bez racji) wylał na pierwszą część "Ojca chrzestnego" A. Słonimski, pewnie na pozostałe części "Ojca", nawet gdyby byłą taka możliwość to by nie spojrzał.

ocenił(a) film na 8
kyle_reese

Dlaczego Slonimski mialby byc autorytetem w sprawach Godfathera?

kyle_reese

There will be blood

kyle_reese

"Cena strachu" z Yves'em Montandem - coś w tym stylu. Tam nie chodzi o skarb, ale też jeżdżą w końcu dla pieniędzy... I jeszcze "Złoto McKenny".

ocenił(a) film na 10
Proxima9

"Złoto McKenny" - tak ale zapomniałeś dodać, że to jest jednak gniot filmowy.

kyle_reese

To by się mogło nadać:

http://www.filmweb.pl/film/Eureka-1983-5463

ocenił(a) film na 10
bennyhillshow

Dzięki, zapowiada się ciekawie!

ocenił(a) film na 10
bennyhillshow

i na zapowiadaniu się skończyło! Sorry bennyhillshow ale tego się nie da oglądać... tak złego filmu już dawno nie widziałem: ocena 1/10. Brrr

kyle_reese

Rozumiem :)

Ja dałem 5/10, bo film zdecydowanie za długi. Jedynie aktorzy fajnie zagrali, no i jedynie scena morderstwa McCanna mistrzowsko zrealizowana i przedstawiona.