film jest poXebany! scenarzysta musiał byc chyba na bani, jedyna normalna reakcja w tym filmie to reakcja kolesia ktory chcial miec psa a nie chcial miec zabawki i dziecka w ciele psa - niestety tylko do polowy filmu gdyz pozniej zaczął być takim samym porypańcem co reszta bohaterów w tym filmie! nie mowie ze nie lubie psów bo lubie ale wszystko ma swoje granice...- nawet sie im juz budy na polu nie robi bo jak mozna trzymac psa na polu to juz az takie dziwne!..jak mozna dac psu łososia przeciez w afryce nawet w europie jest masa ludzi głodujących a psy mają sie lepiej niż w raju - zero strasu zero martwienia sie o cokolwiek! poraszka :( i niestety tak jest w rzeczywistosci...smutne to ale prawdziwe!
I o to właśnie w tym filmie pokazać, żeby przedstawić rzeczywisty absurd. Trudno w to uwierzyć ale jest masa ludzi zdolnych do WSZYSTKIEGO z tego filmu. film śmieje się z tego i krytykuje ich (główna bohaterka, jest irytująca) przy okazji przedstawia do czego można doprowadzić chora obsesją. Dla kogoś kto ma psa, większość z tych sytuacji jest zrozumiała i śmieszy. Trzeba również spojrzeć na różnice narodowe polskich widzów tego filmu i jego francuskich twórców. Francja jest kompletnie odjechana na punkcie właśnie ubranek, salonów i mody dla psów, wiec reżyser i scenarzysta wyśmiewają pewna grupę społeczną swojego narodu. I zrobili to w całkiem udany sposób. :)
Według mnie powinni inaczej zakończyć ten film, jestem przekonana, że masa dziewczyn gotowa jest w to uwierzyć. Nawet jeżeli zrozumieją absurdalne zachowania związane z rozbijaniem związku i ubrankami to utrwali im się karmienie zwierząt tym, co jedzą same. A jedzenie dobre dla ludzi dla zwierząt dobre nie jest. Utuczyłam kilka psów i kotów zanim dotarły do mnie prawdziwe informacje na temat prawidłowego karmienia zwierząt. I nie chodzi o żadne nie wiadomo jak drogie potrawki czy butelkowane wody dla psów! Najważniejsze to nie dawać im ogromnych ilości mięsa, które dla nich jest zdecydowanie zbyt mocno przyprawione. W filmie główny bohater byl u weterynarza masę razy ale ten nigdy nie powiedział mu ze jest spaslakiem smutnym przez bolący brzuszek. A potem ludzie są przekonani, że psom lepiej,dać to, co sami jedzą. A co do samego filmu - nudny, nudny, nudny. Obejrzałam tylko i wyłącznie przez wzgląd na Chabata.
jest jeden gatunek ktory gdyby wyginąl reszta gatunków by przetrwala bo abslutnie nic nie wnosi do zycia innych - to psy ;) tylko szczeka, żre i sika - przeciez z niego nic nie ma - bynajmniej nie jestem przeciwnikiem psow ale draznią mnie czasem ich wlasciciele!!!
To dzieje się w naszych czasach. Odczłowieczenie ludzi, a uczłowieczenie zwierząt. Normalność określa się jako nienormalność. Na zło mówi się dobro. Jan Paweł II mówił iż jest to walka pomiędzy cywilizacją śmierci a cywilizacją życia. Mordowanie najbardziej niewinnej istoty w łonie matki, a obrona żab i kijanek. Benedykt XVI natomiast powiedział iż miejsce Boga stawia się człowieka, wtedy piekło zaczyna królować na ziemi.
Tu na ziemi Człowiek jest ważniejszy od Boga. Bo Człowiek jest.
I jak niby płód ma być niewinny, skoro obarczono go grzechem pierworodnym? To już kijanki są bardziej niewinne. Ja bym jednak stawiał na ochronę matki.
A Benedykt XVI znaczy dla mnie tyle co kijanki.
pod warunkiem ze sie wierzy w Boga, prawda? W dodatku kolega eugeniuszc zawiewa mi na fundamentaliste katolickiego i podkrecic go odpowiednio a by zaczal o homo itd.
Benedykt dla mnie znaczy tyle co dla CIebie :) zatem pozdrawiam :)
Wcale nie "poraszka" jak piszesz... Ja uwielbiam francuskie kino, byle nie dramaty... Ale do rzeczy. Film naprawdę dobry. Fajnie zagrane role. Opowieść jest ciekawa, przyjemnie się ogląda. Doskonale wpleciony humor. Oceniam na 7 ;)
Sam se zrób bude na polu i w niej zamieszkaj koleżko , dlaczego niby pies ma miec gorzej niz Ty i mieszkac w jakiejs zasr... budzie , albo dlaczego mam glodzic lub dawac jakies "resztki " swojemu psu , bo w Afryce gloduja?? psss Twoj tok myslenia jest p......y a nie ludzie ktorzy grają w tym filmie. I wcale z Twoich wypowiedzi nie widac , zebys lubil psy , wrecz przeciwnie , zajezdza mi tu nienawiscia ...a ludzie tacy mnie chole... drażnią.