Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 964 tys. ocen
8,8 10 1 963515
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Który lepszy?

użytkownik usunięty

Skazani na Shawshank czy Skazany na Śmierć

ocenił(a) film na 10

Bardzo śmieszne...

ocenił(a) film na 10

Skazany na śmierć bardzo mi się podobał, ale z tym porównaniem to przesadziłeś zobacz sobię na ocenę tych dwóch filmów i będziesz wiedział.

ocenił(a) film na 8

Człowieku , skazany na śmierć to lipne gówno , gdzie przez 5 sezonów ucieka ... Nie no poważnie XD Nie ma co porównywać ... Skazani na Shawshank !!

ocenił(a) film na 9
Elfiren

to jest 5 sezonów ?o.O

ocenił(a) film na 10

S1 skazanaego na smierc bylo bardzo dobre ale rozwiezla akcja i monotonny scenariusz zniszczyl kolejne sezony. Nawet nie chcialo mi sie ich ogladac no bo ilez to mozna razy uciekac. Shawshank mimo to o wiele lepsze i wedlug mnie bardziej realne.

ocenił(a) film na 10

'Skazani na Shawshank' bez porównania.

ocenił(a) film na 9

To, że tematyka jest zbliżona nie znaczy, że film porównywać można do serialu, który nie wnosi wyższych wartości, a nastawiony jest na fabułę. I to, że tytuł bazuje na podobnym schemacie to też jeszcze nic nie znaczy o czym pewnie wszyscy wiedzą. Więzienie w filmie i cała otoczka do niego się odnosząca to paradoksalnie tylko tło dla zaprezentowania konkretnych wartości w aspekcie egzystencji ludzkiej w ogóle.

ocenił(a) film na 10

Skazani na Shawshank
w ogóle nie rozumiem jak można porównywać ten klasyk do tego serialu

ocenił(a) film na 10

Skazani na Shawshank wymiata, a Prison Break może mu lizać buty.

ocenił(a) film na 8

Dla mnie Prison Break jest fajny, ale na pewno nie dorównuje pod żadnym względem do filmu Skazani na Shawshank i nic się w tej kwestii nie zmieni.

użytkownik usunięty

Zdecydowanie Skazany na Śmierć - serial wszech czasów

Tak, tak... dużo akcji, akcji, i ruchu na ekranie. Ale jak go w ogóle można porównywać do "Skazanych na Shawshank"?! Toż to nie ten poziom.

Sciri

Jak to nie? Dokładnie ten sam.

ocenił(a) film na 7

to "skazany na śmierć" jest filmem? myślałem, że to zwykły syf na czole nastolatka ...

ocenił(a) film na 9
GanGstaRR

Nie da się skonfrontować serialu i filmu o podobnej tematyce, lecz zupełnie innej fabule! Serial jest sensacyjny, a film to tak w zasadzie dramat. Dlatego prosiłabym o niezadawanie więcej podobnych pytań.

GanGstaRR

skazany!